Οι Muse δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ασχολίαστη την πρώτη φωτογραφία μιας μαύρης τρύπας που έδωσε στη δημοσιότηατ η NASA. Άλλωστε το άλμπουμ τους «Black Holes and Revelations» (Μαύρες Τρύπες και Αποκαλύψεις) βρέθηκε ξανά στην κορυφή των τσαρτς μετά τη βαρυσήμαντη διαστημική ανακοίνωση.

Ads

Οι επιστήμονες του διεθνούς Τηλεσκοπίου Ορίζοντα Γεγονότων (Event Horizon Telescope-EHT) ανακοίνωσαν ότι για πρώτη φορά «φωτογράφισαν» τη μεγάλη μαύρη τρύπα που υπάρχει στο κέντρο ενός γαλαξία, συγκεκριμένα του γιγάντιου γαλαξία Μessier 87 (Μ87), που βρίσκεται πάνω από 500 εκατομμύρια τρισεκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά) και έχει διάμετρο 40 δισ. χιλιάδες χιλιόμετρα – περίπου τρία εκατομμύρια φορές το μέγεθος της Γης.

Βλέποντας την φωτογραφία πολλοί θαυμαστές των Muse έσπευσαν να την συνδέσουν με την εικόνα του εξώφυλλου του «Black Holes and Revelations»και την τεράστια επιτυχία «Supermassive Black Hole» (Υπερμεγέθης μαύρη τρύπα).

Ο αρχηγός του γκρουπ, Ματ Μπέλαμι, μάλιστα έγραψε στο Twitter «Supermassive black hole, τελικά εντοπίστηκε», με τους θαυμαστές της μπάντας να παίρνουν τη σκυτάλη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με σχόλια όπως «Έχασα την αποκάλυψη των “Black Holes and Revelations”, έπαιξαν Muse ή Soundgarden;».

Ads

Ακούστε το Supermassive Black Hole: