Ατόπημα από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, που σύμφωνα με αρκετά ΜΜΕ μετέδωσε λανθασμένα χθες πως «η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία».

Ads

«Λυπούμαστε βαθιά για το λάθος» ανακοίνωσε το αμερικανικό μέσο, που ανέφερε ότι διερευνώνται oi συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το συμβάν αφού εξήγησε το εξής: «Ετοιμάζουμε τίτλους για πολλά σενάρια και δημοσιεύσαμε κατά λάθος ένα από αυτά τα θέματα γύρω στις 4 το απόγευμα της Παρασκευής στην ιστοσελίδα μας».

Σύμφωνα με την αναλύτρια Olga Lautman, το δημοσίευμα έμεινε μάλιστα στον «αέρα» για περίπου 30 λεπτά. «Μπήκα στον ιστότοπο και είδα την έκτακτη είδηση, αλλά ήξερα ότι δεν ήταν αληθινή γιατί ασχολούμαι με την Ουκρανία και θα ήμουν ένας από τους πρώτους που θα το μάθαιναν», δήλωσε στην The Post κάνοντας λόγο για ένα «παράξενο και πολύ μεγάλο λάθος».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δεν άφησε ασχολίαστη τη γκάφα τονίζοντας «είναι απίθανο να ήταν προβοκάτσια, δεν χρειάζεται εδώ να υπερβάλλουμε».

Όμως, ειρωνεύτηκε λέγοντας ότι το Κρεμλίνο ίσως αρχίσει να χρησιμοποιεί τον όρο «ειδήσεις του Bloomberg» αντί για «ψευδείς ειδήσεις». «Αυτό αποτελεί τέλεια απόδειξη του πόσο επικίνδυνη είναι η κατάσταση που προκαλείται από τις ατελείωτες επιθετικές δηλώσεις που ακούμε από την Ουάσιγκτον, το Λονδίνο και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες» είπε.