Η Γερμανία ανακοίνωσε lockdown για τους ανεμβολίαστους, αλλά και επιπρόσθετα μέτρα για τους εμβολιασμένους, ώστε να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού. 

Ads

Συγκεκριμένα, πλέον, απαγορεύεται η είσοδος στους ανεμβολίαστους σε:

  • εστιατόρια
  • θέατρα
  • κινηματογράφους
  • καταστήματα που δεν πωλούν είδη πρώτης ανάγκης

Επιπλέον, στις κόκκινες περιοχές τα νυχτερινά κέντρα θα παραμένουν κλειστά, ενώ στους εσωτερικούς χώρους σε εκδηλώσεις θα επιτρέπονται έως 50 άτομα και στους εξωτερικούς έως 200.

Παρά τις πληροφορίες που υπήρχαν ότι η Άνγκελα Μέρκελ θα ανακοίνωνε σήμερα υποχρεωτικό εμβολιασμό, τελικά, ενώ δήλωσε ότι είναι η μόνη διέξοδος από την πανδημία, ξεκαθάρισε ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει αργότερα, κατά τον Φεβρουάριο. Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να αποφασιστεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, αν πρώτα, δεν περάσει με νόμο από την ομοσπονδιακή Βουλή. 

Ads

Η κ. Μέρκελ σημείωσε ότι «Συζητήσαμε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ξανά. Ο γενικός υποχρεωτικός εμβολιασμός πρέπει να συζητηθεί στην Μπούντεσταγκ και εκείνη πρέπει να λάβει την απόφαση για αυτό. Η ομοσπονδία και τα κρατίδια έχουν δώσει εντολή στο ηθικό συμβούλιο να προετοιμάσει σύσταση μέχρι το τέλος του έτους. Έπειτα, ο γενικός υποχρεωτικός εμβολιασμός, εάν εγκριθεί, θα τεθεί σε ισχύ από τον Φεβρουάριο του 2022».

Επιπλέον ανέφερε ότι οι ανεμβολίαστοι «θα αποκλείονται ακόμη και από τα σούπερ μάρκετ και τις εκδηλώσεις, εκτός εάν έχουν αναρρώσει πρόσφατα από τον Covid», ενώ πρόσθεσε ότι «Ο πολιτισμός και η διασκέδαση σε όλη τη χώρα θα είναι ανοιχτή μόνο σε όσους έχουν εμβολιαστεί ή αναρρώσει».

Τέλος, προειδοποίησε ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή αναφερόμενη στα πολύ υψηλά επίπεδα των κρουσμάτων και τη χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.