Ανατρέπουν τα δεδομένα στον σχηματισμό του Μεγάλου Συνασπισμού στην Γερμανία οι Σοσιαλδημοκράτες, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσουν το Υπουργείο Οικονομικών, κάτι που αρχικά δεν ήταν ένα πιθανό σενάριο. Η ανατροπή έγινε δια στόματος του επικεφαλής του κόμματος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος τόνισε ότι «το ζήτημα θα συζητηθεί αφού τα μέλη του SPD εγκρίνουν την συμμετοχή του κόμματός τους σε κυβέρνηση συνεργασίας υπό την Άγκελα Μέρκελ».

Ads

«Το εάν θα το πάρουμε εμείς, πότε θα το πάρουμε, με ποιον, θα αποφασιστεί όταν ξεκαθαριστεί η υπόθεση στο SPD. Νωρίτερα, δεν έχει κανένα νόημα», δήλωσε ο Ζ.Γκάμπριελ. Μάλιστα, έχει ζητήσει από την καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ να καθυστερήσει την ανακοίνωση των ονομάτων των νέων υπουργών μέχρι να ολοκληρωθεί η εσωκομματική διαδικασία των Σοσιαλδημοκρατών.

Διαβάστε επίσης: Tvxs Συνέντευξη: Η προγραμματική συμφωνία συντηρεί το δίδυμο Μέρκελ-Σόιμπλε

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι επιθυμεί να παραμείνει, αλλά πριν από λίγες ημέρες ο υποψήφιος του SPD για την καγκελαρία, Πέερ Στάινμπρουκ, επανέφερε το θέμα, δηλώνοντας ότι το κόμμα του θα πρέπει να διεκδικήσει το υπουργείο, μαζί με αυτά των Παιδείας και Οικογένειας.

Ads