Ο ισραηλινός στρατός δεν σταματά να βομβαρδίζει τη Λωρίδα της Γάζας το Σάββατο, συμπεριλαμβανομένης της Ράφα, μόνο μία ημέρα μετά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου που του δίνει εντολή να σταματήσει τις γενοκτονικές επιχιρήσεις του στο Παλαιστινιακό έδαφος.

Ads

Αναφορές από το πρωί του Σαββάτου στα Αραβικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για συνεχιζόμενες επιθέσεις στην περιοχή του Νοσοκομείου του Κουβέιτ στην Ράφα, συμπεριλαμβανομένου του προσφυγικού καταυλισμού Σαμπούρα, όπου βρίσκεται το νοσοκομείο, ενώ πυρά του Ισραηλινού πυροβολικού στα περίχωρα του καταυλισμού εκτοπίζουν περαιτέρω τους ανθρώπους και εμποδίζουν την πρόσβαση ασθενοφόρων οχημάτων σε πληγείσες περιοχές, καθώς ο ισραηλινός στρατός πλησιάζει τους κύριους δρόμους που οδηγούν στο νοσοκομείο του Κουβέιτ.

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με μαρτυρίες από Παλαιστινίους αλλά και του Γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων, σημειώθηκαν ισραηλινά πλήγματα στη Ράφα (νότια) καθώς και στο Ντέιρ αλ-Μπάλαχ (κέντρο).

«Ελπίζουμε ότι η απόφαση του Δικαστηρίου θα ασκήσει πίεση στο Ισραήλ για να δώσει τέλος σε αυτόν τον πόλεμο εξόντωσης, διότι δεν έχει μείνει τίποτα πλέον εδώ», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ουμ Μοχάμαντ Αλ-Ασκά, μια Παλαιστίνια από την πόλη της Γάζας, που έχει εκτοπιστεί λόγω των συγκρούσεων στο Ντέιρ αλ-Μπάλαχ.

Ads

«Αλλά το Ισραήλ είναι ένα κράτος που θεωρεί τον εαυτόν του υπεράνω του νόμου. Άρα, δεν πιστεύω ότι τα πλήγματα ή ο πόλεμος θα μπορέσουν να σταματήσουν με άλλο τρόπο εκτός διά της βίας», δήλωσε από την πλευρά του ο Μοχάμεντ Σάλεχ, που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο σε αυτή την πόλη που βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

Δυτική Όχθη

Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε αρκετές επιδρομές στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη κατά τη διάρκεια της νύχτας και το πρωί του Σαββάτου, τραυματίζοντας δύο Παλαιστίνιους και συλλαμβάνοντας αρκετούς άλλους.

Στην πόλη El-Bireh, ένα 15χρονο παιδί τραυματίστηκε από σφαίρες που έριξαν ισραηλινά στρατεύματα. Ένας νεαρός άνδρας από το Al-Khader στα νότια της Βηθλεέμ υπέστη μώλωπες αφού στρατιώτες τον χτύπησαν κοντά στο σπίτι του.

Οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν επίσης στις πόλεις Salem, Burqa και Bazaria στη Ναμπλούς, όπου σημειώθηκαν συγκρούσεις. Στο Tulkarem, στρατεύματα εισέβαλαν στις πόλεις Ramin και Shuweika και συνέλαβαν δύο Παλαιστίνιους.

Στην Qalqilya, οι ισραηλινές δυνάμεις με τεθωρακισμένα οχήματα προκάλεσαν σκόπιμα ζημιές σε αυτοκίνητα πολιτών κατά την έφοδό τους στην πόλη και συνέλαβαν τέσσερις συγγενείς τους, για τους οποίους ισχυρίστηκαν ότι είναι καταζητούμενοι.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου, έποικοι από την παλιά πόλη της Χεβρώνας επιτέθηκαν σε σπίτια Παλαιστινίων στην πολιορκημένη συνοικία Wadi al-Husayn και πέταξαν πέτρες σε σπίτια Παλαιστινίων.