Διεθνείς αντιδράσεις έχει προκαλέσει το πολύνεκρο χτύπημα στο νοσοκομείο της Γάζας που έγινε το βράδυ της Τρίτης (17/10) με τον Ισραηλινό στρατό να εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι δεν ευθύνεται για το χτύπημα αυτό.

Ads

Βασικό επιχείρημα του Ισραήλ το οποίο συνόδευσε με αεροφωτογραφίες είναι ότι ο δικός τους βομβαρδισμός θα είχε προκαλέσει μεγαλύτερη καταστροφή.

Επιπλέον, το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ δημοσίευσε ηχητικό που ισχυρίζεται ότι είναι μια κλήση μεταξύ δύο στελεχών της Χαμάς, όπου συζητούν πώς το νοσοκομείο al-Ahli al-Arabi χτυπήθηκε ακούσια από ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τη Γάζα.

 


Μετά την υπόδειξη της Ισλαμικής Τζιχάντ, ως υπεύθυνης για το χτύπημα, ο Ισραηλινός στρατός δημοσιεύει αεροφωτογραφίες, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν σημάδια από ισραηλινά αεροσκάφη να πλήττουν το νοσοκομείο.

Στη σχετική ανάρτηση, ο στρατός μιλά για αποτυχημένη εκτόξευση ρουκετών από δυνάμεις της Παλαιστίνης και τη Παλαιστινιακής ισλαμικής Τζιχάντ.

Στη δεύτερη επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ αναφέρονται τα εξής:

«Από την ανάλυση των επιχειρησιακών συστημάτων των IDF (Israel defense forces) πραγματοποιήθηκε εχθρική βολή ρουκετών προς το Ισραήλ, η οποία πέρασε από την περιοχή του νοσοκομείου όταν χτυπήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών, από διάφορες πηγές που διαθέτουμε, η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ είναι υπεύθυνη για την αποτυχημένη βολή που έπληξε το νοσοκομείο».

 

Διαβάστε επίσης: Ισλαμική Τζιχάντ / Διαψεύδει ότι ευθύνεται για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα