Ξεπέρασαν τις 8.000 οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας, εκ των οποίων οι μισοί είναι παιδιά, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Ads

«Ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας της ισραηλινής επίθεσης ξεπερνά τους 8.000, οι μισοί εκ των οποίων είναι παιδιά», ενημέρωσε το υπουργείο το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο πιο πρόσφατος απολογισμός των θυμάτων, που είχε δημοσιοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου, έκανε λόγο για 7.703 νεκρούς.

Την ίδια ώρα, η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσε ότι έλαβε προειδοποιήσεις από τις ισραηλινές αρχές να εκκενώσει αμέσως το νοσοκομείο Αλ Κουντς στη Λωρίδα της Γάζας.

Ads

“Από σήμερα το πρωί, υπήρχαν επιδρομές σε απόσταση 50 μέτρων από το νοσοκομείο”, προσθέτει σε ανακοίνωση που ανήρτησε στο Facebook η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος.

Νωρίτερα, χιλιάδες κάτοικοι της Γάζας εισέβαλαν σε αποθήκες και κέντρα διανομής του Γραφείου Αρωγής και Εργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA), αρπάζοντας αλεύρι και βασικά είδη επιβίωσης, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών.

«Χιλιάδες άνθρωποι εισέβαλαν σε αποθήκες και κέντρα διανομής της UNRWA στο κεντρικό και το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας», διευκρίνισε η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ.

Διαβάστε: Γάζα / Εντείνονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί – Νεκροί Παλαιστίνιοι και στη Δυτική Όχθη

Αυξάνει τις δυνάμεις του το Ισραήλ

Στο μεταξύ όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού , αυξήθηκε ο αριθμός των στρατιωτών του που εισέρχονται στη Λωρίδα της Γάζας.

“Στη διάρκεια της νύχτας (του Σαββάτου προς σήμερα Κυριακή) αυξήσαμε” τον αριθμό των δυνάμεων του στρατού που εισέρχονται στην Λωρίδα της Γάζας “και αυτές εντάχθηκαν σε αυτές που πολεμούν ήδη εκεί”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι.

“Αυξάνουμε σταδιακά τις χερσαίες επιχειρήσεις και το εύρος των δυνάμεών μας μέσα στη Λωρίδα της Γάζας”, διευκρίνισε.

Χθές Σάββατο ο  ισραηλινός πρωθυπουργός πως η επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας είναι η δεύτερη φάση του πολέμου, και κάλεσε τον άμαχο πληθυσμό του παλαιστινιακού θύλακα να μετακινηθεί σε ασφαλείς περιοχές.

Ο πόλεμος αυτός θα είναι δύσκολος και μακρύς, προειδοποίησε ο Νετανιάχου στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ενώ χαρακτήρισε «υποκριτές» όσους κατηγορούν το Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου.