Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ σύμφωνα με το AL Jazeera οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας επιδρομές και σε πολλές πόλεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη,  με αποτέλεσμα τον θάνατο τριών Παλαιστινίων.

Ads

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε το Σάββατο πως η επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας είναι η δεύτερη φάση του πολέμου, και κάλεσε τον άμαχο πληθυσμό του παλαιστινιακού θύλακα να μετακινηθεί σε ασφαλείς περιοχές.

Ο πόλεμος αυτός θα είναι δύσκολος και μακρύς, προειδοποίησε ο Νετανιάχου στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ενώ χαρακτήρισε «υποκριτές» όσους κατηγορούν το Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου.

Διαβάστε: Γάζα / Νέα προειδοποίηση του ισραηλινού στρατού προς τους κατοίκους να εκκενώσουν το βόρειο τμήμα του θύλακα

Ads

Διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση ομήρων

Καθώς ο πόλεμος διανύει την 23η ημέρα του, οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων παραμένουν σε εξέλιξη.

Ο Νετανιάχου υποσχέθηκε στις οικογένειες των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας ότι «θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια» για την απελευθέρωση αυτών των ανθρώπων.

Ο επικεφαλής της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, Γιαχία Σινουάρ, δήλωσε έτοιμος να συμφωνήσει «αμέσως» στην ανταλλαγή των ομήρων που κρατά η οργάνωση με «όλους τους κρατούμενους» Παλαιστίνιους σε φυλακές του Ισραήλ.

«Είμαστε έτοιμοι να ολοκληρώσουμε αμέσως μια ανταλλαγή για να απελευθερώσουμε όλους τους κρατούμενους σε φυλακές του σιωνιστή εχθρού, σε αντάλλαγμα για τους ομήρους που είναι στα χέρια της αντίστασης» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σινουάρ.

Διαβάστε:Γάζα / Εκατοντάδες νεκροί και αγνούμενοι στα συντρίμμια από τον ανελέητο ισραηλινό βομβαρδισμό της Παρασκευής