Οι συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων μαχητών και ισραηλινών δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζονται για 24η ημέρα.

Ads

Όπως αναφέρει το Al Jazeera, ισραηλινά τανκς έχουν λάβει θέσεις στα νότια προάστια της πόλης της Γάζας. Βρίσκονται σε μια περιοχή με δέντρα και βλάστηση, και τα καθαρίζουν. Σύμφωνα με το μέσο, ακούγονται από μακριά πυροβολισμοί και εκρήξεις.

Τα ισραηλινά τανκς δεν προελαύνουν προς το δυτικό τμήμα της πόλης της Γάζας, όπου βρίσκεται ο δεύτερος μεγάλος δρόμος που συνδέει την πόλη της Γάζας με την υπόλοιπη Λωρίδα.

Επιπλέον, το Al Jazzera σημειώνει ότι οι άνθρωποι έχουν λάβει κλήσεις από τους Ισραηλινούς, που τους λένε να φύγουν.

Ads

Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας: Τουλάχιστον 8.300 νεκροί και 21.000 τραυματίες

Όπως αναφέρει το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας τουλάχιστον 8.306 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου. Ανάμεσα τους περιλαμβάνονται 3.457 παιδιά, 2.136 γυναίκες και 480 ηλικιωμένους. Επιπλέον, σημειώνεται ότι 93 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Khan Younis τη Δευτέρα (30/10).

Οι τραυματίες έχουν φτάσει τουλάχιστον τους 21.048, ενώ 1.950 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι, μεταξύ των οποίων και 1.050 παιδιά.

Το νοσοκομείο Al-Quds συνεχίζει να λαμβάνει συνεχείς προειδοποιήσεις από τον ισραηλινό στρατό για εκκένωση.

Τέλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση η λειψυδρία έχει οδηγήσει σε εκτεταμένα ξεσπάσματα υδατογενών ασθενειών και δερματικών παθήσεων.

 

Δυτική όχθη: Μεγάλη επιδρομή του Ισραηλινού στρατού στην Τζενίν – Τουλάχιστον 4 νεκροί

Στο μεταξύ, μεγάλη επιδρομή πραγματοποίησε ο ισραηλινός στρατός στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη τα ξημερώματα της Δευτέρας (30/10).

Σύμφωνα με το Al Jazeera, οι επιθέσεις έγιναν στον προσφυγικό καταυλισμό της πόλης Τζενίν με τουλάχιστον τέσσερα άτομα να χάνουν τη ζωή τους, ενώ υπήρχαν και πολλοί τραυματίες.

Εικόνες από την περιοχή δείχνουν μπουλντόζες του στρατού να βρίσκονται πολύ κοντά σε νοσοκομείο και άλλες να καταστρέφουν περιουσίες πολιτών.

Σε προηγούμενες επιδρομές, υπήρχε σαφής εστίαση σε συγκεκριμένα κτίρια, τα οποία ήταν σπίτια για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι ανήκαν σε μαχητές, μέλη ή υποστηρικτές της Χαμάς.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το Al Jazeera, κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Τζενίν η επίθεση αυτή είναι περισσότερο γενικευμένη και συνεχίζεται μέχρι και το πρωί της Δευτέρας.