Η πείνα αποδεικνύεται ένα πόλεμος δίχως τέλος για τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, εκτός από τις επιθέσεις. Πάνω από 50 Παλαιστίνιους μαχητές, υποστηρίζει ο Ισραηλινός στρατός ότι σκότωσε κατά την επίθεση στο νοσοκομείο Αλ Σίφα. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του δεν έπληξε πολίτες ή ιατρικό προσωπικό.

Ads

Στον αντίποδα, σύμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων της Παλαιστινιακής Αρχής, Wafa, στον νέο κύκλο ισραηλινών επιθέσεων στη Γάζα, έχουν σκοτωθεί δεκάδες πολίτες Παλαιστίνιοι κι έχουν τραυματιστεί επίσης δεκάδες. Ανάμεσά τους κι ένα μικρό κορίτσι, σύμφωνα με το Al Jazeera.

Τα τελευταία στοιχεία της UNICEF κάνουν λόγο για 17.000 παιδιά από την Παλαιστίνη που έχουν μείνει ορφανά ή έχουν χωριστεί από τους γονείς και τις οικογένειές τους.

Στα όρια του λιμού η επισιτιστική ανασφάλεια

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 31.819 Παλαιστίνιοι και 73.934 είναι οι τραυματίες από τις 7 Οκτωβρίου οπότε και ξεκίνησε η ισραηλινή στρατιωτική επίθεση στη Γάζα.

Ads

Μόνο το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ενενήντα τρεις Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους και 142 τραυματίστηκαν το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο πληθυσμός της Γάζας λόγω πείνας, μίλησε σήμερα 19/3 ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος ανέφερε ότι το σύνολο του πληθυσμού της Γάζας υποφέρει από «δριμεία επισιτιστική ανασφάλεια», σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ζήτησε κι άλλη ανθρωπιστική βοήθεια ο Μπλίνκεν

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η πρώτη φορά που ένας ολόκληρος πληθυσμός κατατάσσεται σε αυτή την κατάσταση τόσο οξείας επισιτιστικής ανασφάλειας, ενώ τόνισε πόσο επείγουσα είναι η ανάγκη να δρομολογηθεί περαιτέρω ανθρωπιστική βοήθεια.

Ο ΟΗΕ προειδοποίησε στις 18/3 ότι πάνω από 1,1 εκατομμύριο κάτοικοι της Γάζας, δηλαδή τουλάχιστον ο μισός πληθυσμός της, είναι στα πρόθυρα του λιμού, βιώνει μια καταστροφική κατάσταση πείνας. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό που έχει καταγραφεί ποτέ επισήμως από τον διεθνή οργανισμό.