Από το βράδυ της Παρασκευής και μέχρι νωρίς το πρωί του Σαββάτου, οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις πραγματοποίησαν 53 επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, σε ένα κρεσέντο βομβαρδισμών που θεωρούνται οι πιο έντονοι από την έναρξη της επίθεσης πριν από 22 ημέρες, στοιχίζοντας την ζωή σε επιπλέον εκατοντάδες ανθρώπους.

Ads

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει το Παλαιστινιακό Πρακτορείο Ειδήσεων (WAFA), εκτός από το επικοινωνιακό «black out» που επήλθε στην Γάζα – τηλεφωνία, διαδύκτιο κλπ – οι βομβαρδισμοί κατά το παραπάνω διάστημα σκότωσαν 377 ανθρώπους, η πλειοψηφία των οποίων ήταν εκτοπισμένοι που αναγκάστηκαν να μεταβούν στα νότια της Λωρίδας της Γάζας, τα οποία ο ισραηλινός στρατός είχε διαβεβαιώσει ότι ήταν ασφαλείς περιοχές.

Με τις τελευταίες σφαγές, ο συνολικός αριθμός των οικογενειών που σφαγιάστηκαν ξεκληρίστηκαν ολοσχερώς τις τελευταίες 22 ημέρες αυξήθηκε σε 825, στοιχίζοντας τη ζωή σε 5.824 ανθρώπους, ενώ εκατοντάδες ακόμη βρίσκονται κάτω από τα ερείπια.

Τα νοσοκομεία στη Γάζα έχουν επίσης λάβει μέχρι στιγμής 1.800 αναφορές για αγνοούμενους, συμπεριλαμβανομένων 1.000 αναφορών για παιδιά που εξακολουθούν να αγνοούνται κάτω από τα ερείπια.

Ads

Ο απολογισμός από τις 7 Οκτωβρίου στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη έχει ανέλθει σε 7.814 νεκρούς και 21.693 τραυματίες.

Στη Γάζα, ο αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 7.703, συμπεριλαμβανομένων 3.195 παιδιών και 1.863 γυναικών, και ο αριθμός των τραυματιών έφτασε τους 19.743.

Στη Δυτική Όχθη, ο αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 111 και των τραυματιών σε 1.950.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την έναρξη της επίθεσης στη Γάζα έχουν σκοτωθεί 110 μέλη του ιατρικού προσωπικού, 25 ασθενοφόρα καταστράφηκαν, 54 ιδρύματα υγείας στοχοποιήθηκαν και 12 νοσοκομεία τέθηκαν εκτός λειτουργίας, καθώς και 32 κέντρα υγείας πρωτοβάθμιας περίθαλψης, λόγω στοχοποίησης και έλλειψης καυσίμων.