Περισσότεροι από 81 Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους παιδιά και γυναίκες, σκοτώθηκαν, πολλοί τραυματίστηκαν, ενώ δεκάδες σπίτια, κτίρια, κατοικίες, δημόσια και ιδιωτική περιουσία καταστράφηκαν στους συνεχιζόμενους ισραηλινού βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας.

Ads

Ads

Ο ανταποκριτής του Παλαιστινιακού Πρακτορείου Ειδήσεων (WAFA), επικαλούμενος ιατρικές πηγές, δήλωσε ότι τα ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν κατοικημένα σπίτια στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, μετά τα μεσάνυχτα – και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση στην ισραηλινινή κυβέρνηση για τη συμφωνία ανακωχής και ανταλλαγής αιχμαλώτων – σκοτώνοντας 41 πολίτες και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους, σημειώνοντας ότι υπάρχουν ακόμα αγνοούμενοι κάτω από τα χαλάσματα.

Τα πληρώματα ασθενοφόρων και πολιτικής άμυνας ανέσυραν ανασύρουν περισσότερους από 30 νεκρούς Παλαιστίνιους και αρκετούς τραυματίες, μετά από βομβαρδισμό που είχε στόχο 10 σπίτια, τα ξημερώματα της Τετάρτης, στη συνοικία Shujaiya, ανατολικά της πόλης της Γάζας.

Τουλάχιστον 10 άμαχοι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν, όταν ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη στόχευσαν δύο σπίτια στη συνοικία Σέιχ Ραντουάν στην πόλη της Γάζας.

A grieving mother calls out for her children, who were killed in Israeli air strikes overnight, in northern Gaza. The children’s bodies are under the rubble of their destroyed home.

Εκτοπισμένοι από τη βόρεια Γάζα προς το νότο ανέφεραν ότι οι κατοχικές δυνάμεις συνέλαβαν έναν αριθμό τραυματιών που διώχθηκαν το βράδυ της Τρίτης από το ινδονησιακό νοσοκομείο στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, προς το Ευρωπαϊκό Νοσοκομείο της Γάζας στο Χαν Γιουνίς στη νότια Λωρίδα, αφού τους κακοποίησαν και τους ανάγκασαν να συρθούν σε μεγάλη απόσταση.

Σε μη οριστικά στατιστικά στοιχεία, το Υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα, ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας αυξήθηκε σε περισσότερους από 14.100, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 5.840 παιδιών και 3.920 γυναικών, σε συνδυασμό με περισσότερους από 33.000 τραυματίες και περισσότερους από 6.800 αγνοούμενους, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 4.500 παιδιών και γυναικών.