Σχηματίζοντας ένα μεγάλο μηδέν αποχαιρέτισαν οι υπαλλήλοι του υπουργείου οικονομικών τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που αποχώρησε για να πάρει πλέον επίσημα τη θέση του στο προεδρίο της γερμανικής Βουλής. 

Ads

Περίπου 400 υπάλληλοι, ντυμένοι στα μαύρα, σχημάτισαν ένα μεγάλο «μηδέν», θέλοντας να τιμήσουν με αυτό τον τρόπο το επίτευγμα του Σόιμπλε να ισοσκελίσει τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό. 

Υπενθυμίζεται ότι κατάφερε ως υπουργός να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό για πρώτη φορά το 2014, κάτι που στη χώρα αποκαλείται «μαύρο μηδέν» και συνέχισε μέχρι σήμερα.  

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βολφγκανγκ Σόιμπλε, εκλέχθηκε σήμερα και επίσημα πρόεδρος της Βουλής, στην πρώτη της συνεδρίαση μετά τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου. Ο Σόιμπλε, μέλος των συντηρητικών της Αγκελα Μέρκελ, συμφώνησε τον προηγούμενο μήνα να αφήσει το υπουργείο σε μια προσπάθεια να «σπρώξει» μέσω διαπραγματεύσεων τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο Βολφγκανγκ Σόιμπλε, 75 ετών είναι γνωστός για την εμμονή του με τον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό καθώς και για το ρόλο που διαδραμάτισε κατά την περίοδο της κρίσης στην ευρωζώνη. Η νέα πρόκληση για τον πρώην υπουργό θα είναι να καταφέρει να ηγηθεί σε μια Βουλή που πλέον θα απαρτίζεται και από μέλη του ακροδεξιού κόμματος AfD για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες.