Αποφασισμένος να καταστρέψει την πηγή των απειλών και των επιθέσεων ενάντια στην Τουρκία δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την πρωτοχρονιάτικη επίθεση ενόπλου σε κέντρο διασκέδασης κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 39 άτομα.

Ads

Ο Τούρκος πρόεδρος συνέδεσε την επίθεση με τις εξελίξεις στην περιοχή και κάλεσε τον λαό να σταθεί ενωμένος απέναντι σε τέτοια «βρώμικα παιχνίδια».

«Στόχος της επίθεσης ήταν να προκληθεί χάος στην Τουρκία», είπε και πρόσθεσε πως θα πολεμήσει μέχρι τέλους κάθε τρομοκρατική ομάδα και τους υποστηρικτές τους.

«Ως έθνος θα παλέψουμε ενάντια όχι μόνο ενάντια στις ένοπλες επιθέσεις των τρομοκρατικών ομάδων και των δυνάμεων που κρύβονται πίσω τους, αλλά και κατά των οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών τους επιθέσεων» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ads

«Προσπαθούν να δημιουργήσουν χάος, να αποθαρρύνουν τους ανθρώπους μας και να αποσταθεροποιήσουν την χώρα με τις αποτρόπαιες επιθέσεις που έχουν ως στόχο τους πολίτες. Θα διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας σαν έθνος, στεκούμενοι ενωμένοι και δεν θα δώσουμε ποτέ χώρο για τέτοια βρώμικα παιχνίδια» είπε.