Την συριακή πόλη Χομς έβαλαν ως στόχο οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, εξαπολύοντας επίθεση κατά πετρελαϊκών εγκαταστάσεων και σκοτώνοντας συνολικά 30 μέλη των δυνάμεων της Δαμασκού, όπως μετέδωσε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), επικαλούμενο δηλώσεις του επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ads

«Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε το πρωί της Τρίτης την επίθεση, η οποία διήρκεσε μέχρι τη νύκτα και κατόρθωσε να καταλάβει τμήματα του Αλ-Χάερ», δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντελραχμάν, προσθέτοντας ότι κατά τις συγκρούσεις σκοτώθηκαν 30 φύλακες των εγκαταστάσεων και μέλη πολιτοφυλακών του συριακού καθεστώτος.

Φονικές συγκρούσεις και στην Παλμύρα

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον 270 άνθρωποι σκοτώθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Παλμύρας, με τους περισσότερους από αυτούς να εκτελούνται εν ψυχρώ από τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους.

Ads

Αμερικανοί αναλυτές εξέφρασαν την εκτίμηση πως το Ισλαμικό Κράτος αποτελεί την «καλύτερα χρηματοδοτούμενη τρομοκρατική οργάνωση στον κόσμο», αφού η κατάληψη σειράς εγκαταστάσεων εξόρυξης πετρελαίου τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ, γεμίζει σε καθημερινή βάση τα ταμεία των τζιχαντιστών με ένα εκατομμύριο δολάρια. Ένα ποσό, που, όπως εκτιμά η Ουάσινγκτον προέρχεται από την εξόρυξη πετρελαίου και τη διάθεσή του στη «μαύρη» αγορά.