Θέση σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών, με αφορμή την παρακολούθηση του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου πήρε ο επικεφαλής του Renew Europe, Στεφάν Σεζουρνέ.

Ads

Ο Γάλλος πολιτικός, με ανάρτησή του στο Twitter χαρακτήρισε την υποκλοπή σε βάρος του Γιώργου Κύρτσου ως «βαθιά ανησυχητική» για να προσθέσει ότι «καμία χώρα της ΕΕ δεν μπορεί να ανεχθεί τέτοια παραβίαση των δικαιωμάτων της δημοκρατικής αντιπολίτευσης».

«Η υποκλοπή του ευρωβουλευτή μας Γιώργου Κύρτσου είναι βαθιά ανησυχητική. Η ελληνική δικαιοσύνη και οι ανεξάρτητες αρχές πρέπει να το διερευνήσουν πλήρως. Καμία χώρα της Ε.Ε. δεν μπορεί να ανεχθεί τέτοια παραβίαση των δικαιωμάτων της δημοκρατικής αντιπολίτευσης» έγραψε στην ανάρτησή του ο επικεφαλής του Renew Europe.

Μετά την παρέμβαση του Σεζουρνέ, ο Γιώργος Κύρτσος έγραψε στο Twitter ότι αυτή είναι η πρώτη ευρωπαϊκή αντίδραση μετά την τεκμηρίωση της παρακολούθησής του από την ΑΔΑΕ.

Ads

Υπενθυμίζεται πως ο Γιώργος Κύρτσος κατέθεσε μήνυση, κατά του Παναγιώτη Κοντολέοντα, πρώην διοικητή της ΕΥΠ, αλλά και κατά της Βασιλικής Βλάχου, εισαγγελέα της ΕΥΠ, ενώ στη μήνυση περιλαμβάνονται και άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον μία αστυνομικός.

«Κινούμαι δικαστικά εναντίον αυτών που έστησαν τους κοριούς σε βάρος μου. Θεωρώ ότι καταπατούνται τα συνταγματικά μου δικαιώματα», δήλωσε εξερχόμενος από την Εισαγγελία Πρωτοδικών ο Γιώργος Κύρτσος, σημειώνοντας ότι θα δώσει «ευρωπαϊκή συνέχεια» στην υπόθεση της παρακολούθησής του από την ΕΥΠ.