Εντοπίστηκαν τα δύο παιδιά που είχαν απαχθεί από το σχολείο τους στην Λάρνακα και είναι καλά στην υγεία τους ανακοίνωσε η κυπριακή αστυνομία. Ο απαγωγέας τους συνελήφθη. Το αίσιο τέλος της περιπέτειας που ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης δόθηκε μετά από πληροφορία πολίτη, ο οποίος άκουσε την περιγραφή του δράστη από τα ΜΜΕ. 

Ads

Σε λίγη ώρα από το τηλεφώνημα του πολίτη, δύο αστυνομικοί πήγαν στη πολυκατοικία που τους είχε υποδειχθεί, μπήκαν στο διαμέρισμα και βρήκαν τον απαγωγέα με τα δύο παιδιά. Ο ένας αστυνομικός έμεινε με τον δράστη, ο οποίος δεν έδειξε να αντιδράει και ο άλλος πήρε τα παιδιά. Δεν υπήρχε άλλο άτομο στο σπίτι.

Ο δράστης, κυπριακής υπηκοότητας, είναι 35 ετών και δεν απασχόλησε ποτέ την αστυνομία. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι τον έβλεπαν το πρωί να βγάζει βόλτα τους σκύλους του, ενώ ένας παρατήρησε ότι άλλαζε συχνά τις πινακίδες του αυτοκινήτου του. Μάλιστα παρατήρησαν ότι χθες φορούσε μπερέ. Τα χαρακτηριστικά του δράστη αλλά και το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, έμοιαζαν με τις περιγραφές που είχαν δοθεί από τις Αρχές.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο δράστης δεν έχει απασχολήσει ποτέ την αστυνομία και πως το πιθανότερο κίνητρο είναι τα λύτρα.

Ads

Οι γονείς ενημερώθηκαν για τον εντοπισμό των παιδιών απο τον υπουργό Παιδείας της Κύπρου. Ο 35χρονος απαγωγέας, Κύπριος στην καταγωγή, οδηγήθηκε για ανάκριση, ενώ τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για εξέταση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο απαγωγέας διέμενε στην πολυκατοικία που εντοπίστηκε, κοντά στο σχολείο, μαζί με άλλο ένα άτομο, ωστόσο, άγνωστο παραμένει αν είχε συνεργό.

Το χρονικό

Η απαγωγή έγινε σήμερα το πρωί στο Δημοτικό Σχολείο Καμάρες στη Λάρνακα όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης, υποδυόμενος τον δάσκαλο, απευθύνθηκε σε μια ομάδα παιδιών και τους ζήτησε βοήθεια για να μεταφέρουν δήθεν κάποια βιβλία. Από την ομάδα των παιδιών προσφέρθηκαν να βοηθήσουν τα δύο μόνο και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Τα δύο παιδιά, ο Θεμιστοκλής Ντόγκλης και ο Φίλιππος Σταματάκης που απήχθησαν κατάγονται από την Ελλάδα και οι γονείς τους (0 πατέρας του Σταματάκη και η μητέρα του Ντόγκλη) εργάζονται μαζί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας ως γιατρός και νοσηλεύτρια.

Συγχαρητήρια έδωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, μέσω twitter, από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται για την 73η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Ο κ. Αναστασιάδης έγραψε «Συγχαρητήρια στην αστυνομία Κύπρου, σε όλες τις αρχές της Δημοκρατίας για την τιτάνια επιχείρηση αλλά και σε όλους τους πολίτες που με πληροφορίες συνέβαλαν στον εντοπισμό των δύο ανηλίκων. Σας ευχαριστώ από καρδιάς».