Κρατούνται από τις τουρκικές διωκτικές Αρχές δυο άντρες που νωρίς εισέβαλαν ένοπλοι σε γραφεία του κυβερνώντος κόμματος AKP στην συνοικία Καρτάλ της Κωνσταντινούπολης, που βρίσκεται στην ασιατική πλευρά της πόλης.

Ads

Διέταξαν όλους τους παρευρισκόμενους να εγκαταλείψουν το χώρο και το κτίριο και στη συνέχεια ανέβηκαν στον έβδομο και τελευταίο από τους ορόφους του. Ο ένας άντρας έσπασε τα παράθυρα κι άρχισε να απευθύνεται στους συγκεντρωμένους περαστικούς. Κρέμασε επίσης μια τουρκική σημαία που έφερε πάνω κι ένα σπαθί. Οι απαιτήσεις δεν έχουν γίνει γνωστές. 

Μονάδες των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας εισέβαλαν στον χώρο και κατάφεραν να αφοπλίσουν και να συλλάβουν τους δυο ενόπλους. 

Το νέο συμβάν έρχεται λίγες μόνο ώρες μετά το αιματηρό τέλος που είχε χθες το βράδυ η ομηρεία του εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ από δυο ενόπλους του Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος – Μετώπου (DHKP-C).

Ads

Η ομηρία έληξε με την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ. Και οι δράστες και ο εισαγγελέας κατέληξαν νεκροί.

Διαβάστε επίσης: