Η Ελλάδα είναι μία από τις δεκάδες χώρες που βιώνουν πληθυσμιακή κατάρρευση λόγω των χαμηλών ποσοστών γεννήσεων, είναι η ακριβής ανάρτηση του Έλον Μασκ στην πλατφόρμα X την Δευτέρα.

Ads

Ads

Ο γνωστός πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας έκανε ένα σπάνιο σχόλιο επάνω σε θέμα που αφορά στην Ελλάδα, με αφορμή ένα άρθρο στην ενημερωτική ιστοσελίδα thepeoplesvoice.tv με τίτλο «Πλησιάζει ‘πληθυσμιακή κατάρρευση’ στην Ελλάδα καθώς οι αιφνίδιοι θάνατοι αυξάνονται και η γονιμότητα πέφτει σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ».

Σύμφωνα λοιπόν με τον αρθρογράφο, η Ελλάδα προβλέπεται να γίνει η πρώτη χώρα που θα υποστεί «πληθυσμιακή κατάρρευση», καθώς οι αιφνίδιοι και απροσδόκητοι θάνατοι συνεχίζουν να αυξάνονται ραγδαία σε όλη τη χώρα, ενώ τα ποσοστά γονιμότητας έχουν πέσει σε επίπεδα χαμηλότερα από αυτά που οι ειδικοί θεωρούσαν πιθανά, όπως τονίζεται.

Επίσης, η καρδιακή ανεπάρκεια, τα εγκεφαλικά επεισόδια, οι θρόμβοι αίματος και οι καρκίνοι ταχείας εμφάνισης σε κατά τα άλλα υγιείς νέους ανθρώπους έχουν προκαλέσει την εκτόξευση των ποσοστών θνησιμότητας στην Ελλάδα, υπογραμμίζεται στο άρθρο.