Τρεις από τους επτά μουσουλμάνους που συνελήφθησαν την Τρίτη στην Ιρλανδία ως ύποπτοι ότι για σχέδιο δολοφονίας του Σουηδού σκιτσογράφου, Λαρς Βίλκς, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ads

Σημειώνεται ότι μία οργάνωση που συνδέεται με την Αλ Κάιντα προσέφερε 100.000 δολάρια για τη δολοφονία του συγκεκριμένου σκιτσογράφου μετά τη δημοσίευση μίας γελοιογραφίας του προφήτη Μωάμεθ το 2007.

Η προσαγωγή των επτά προσώπων -τριών Αλγερινών, ενός Λίβυου, ενός Παλαιστίνιου, ενός Κροάτη και ενός Αμερικανού, ηλικίας από 25 έως 50 ετών περίπου, σύμφωνα με μία πηγή της αστυνομίας-, έγινε σε συνεργασία με τις υπηρεσίας ασφαλείας των ΗΠΑ και πολλών ευρωπαϊκών χωρών.

Οι τρεις ύποπτοι, δύο γυναίκες και ένας άνδρας, αφέθηκαν ελεύθεροι έπειτα από τρεισήμισι ημέρες ανακρίσεων χωρίς να απαγγελθεί καμία κατηγορία εναντίον τους, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ads

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι η αστυνομία ετοιμάζει φακέλους για να τους στείλει στην εισαγγελία για αυτά τα τρία πρόσωπα, που σημαίνει ότι μπορεί να τους απαγγελθούν κατηγορίες αργότερα.

Εν τω μεταξύ, τρεις άνδρες και μία γυναίκα παραμένουν υπό κράτηση και μπορεί να παραμείνουν κρατούμενοι για μία εβδομάδα συνολικά προτού τους απαγγελθεί ενδεχομένως κατηγορία.