Ερωτήματα έχει προκαλέσει η κίνηση του Ευρωκοινοβουλίου να κατεβάσει τη δημοσίευση της έκθεσης των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα για την Ελευθερία του Τύπου που είχε αναρτήσει την Τρίτη.

Ads

Το θέμα εξαφανίστηκε μυστηριωδώς, ενώ κατέβηκε και η σχετική ανάρτηση στο Twitter από το γραφείο του Ευρωκοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα κατατάσσεται στην τελευταία θέση στην Ευωπαϊκή Ένωση και 108η παγκοσμίως στην έκθεση αυτή.

Στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, λοιπόν, είχε δημοσιευτεί άρθρο με τίτλο «Ελευθερία του Τύπου 2021: Πώς βαθμολογούνται οι χώρες της ΕΕ; (infographics)». Το κείμενο ξεκινούσε με την πρόταση «μάθετε πώς βαθμολογούνται οι χώρες στην ΕΕ και στον κόσμο για την ελευθερία του Τύπου το 2021 και πώς εξελίχθηκε η κατάσταση σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια». Στη συνέχεια υπήρχε ο  χάρτης των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, με τη χώρα μας να βρίσκεται τελευταία στην κατάταξη.

Ads

Στο twitter είχε δημοσιευθεί το εξής:

image

Παπαδημούλης: «Απαράδεκτη λογοκριτική παρέμβαση»

Για απαράδεκτη λογοκριτική παρέμβαση κάνει λόγο ο Δημήτρης Παπαδημούλης και τονίζει ότι έστειλε επιστολή στην πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, ζητώντας εξηγήσεις. «Αδιανόητο και προκλητικό! Το ΕΚ διέγραψε το δημοσίευμα με την έκθεση των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα που κατατάσσει την Ελλάδα 27η στους 27 στην ελευθερία του Τύπου! Με επιστολή μου προς την πρόεδρο του ΕΚ ζητώ άμεσες εξηγήσεις και αναλήψη ευθύνης για αυτή την απαράδεκτη λογοκριτική παρέμβαση!» τονίζει ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.