Για ακόμη ένα άτομο, ύποπτο για συμμετοχή του στην βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, κάνει λόγο σχετικό σήμα της Interpol, ανανεώνοντας την επιφυλακή των αρχών ασφαλείας των χωρών της περιοχής, μεταξύ αυτών και της Ελλάδας.

Ads

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, οι τουρκικές αρχές ήταν εκείνες που ενημέρωσαν μέσω του συνδέσμου τους την Interpol, δίνοντας στοιχεία για το εν λόγω άτομο, το οποίο φέρεται από την Τουρκία να κατάφερε να διαφύγει στην Βουλγαρία.

Το σήμα δόθηκε καθώς ίσως προσπαθήσει να περάσει και σε κάποια άλλη χώρα την στιγμή που αναζητείται από τις τουρκικές αρχές.

Η βασική ύποπτος

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, με αφορμή τη σύλληψη μιας γυναίκας που θεωρείται βασική ύποπτη για τη βόμβα και την έκρηξη στον πεζόδρομο Ιστικλάλ, κοντά στην πλατεία Ταξίμ, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, δήλωσε πως «αν δεν την είχαμε πιάσει, θα είχε περάσει λαθραία στην Ελλάδα».

Ads

Η γυναίκα αυτή ήταν η ίδια που καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας να διαφεύγει τρέχοντας από τον πεζόδρομο Ιστικλάλ, δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη.

Στα πλάνα που ήρθαν στη δημοσιότητα, άνδρες της αντιτρομοκρατικής εμφανίζονται να κάνουν έφοδο σε κτίριο στο οποίο εντοπίστηκε η ύποπτη, την οποία ακινητοποιούν, πετούν στο έδαφος και συλλαμβάνουν αστραπιαία, για να ακολουθήσει εξονυχιστικός έλεγχος εντός του κτιρίου.

Λίγο αργότερα, πραγματοποιήθηκε και η μεταγωγή της στο αστυνομικό τμήμα κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Το PKK αρνείται κάθε ανάμιξη

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, σε επίσημη τοποθέτησή του, ανακοίνωσε πως το πρόσωπο που άφησε τη βόμβα συνελήφθη από την αστυνομία, καθώς και 21 ακόμη άτομα που θεωρούνται ύποπτα. Εν συνεχεία, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών κατηγόρησε το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) για την επίθεση. «Το πρόσωπο που τοποθέτησε τη βόμβα συνελήφθη. Βάσει των συμπερασμάτων μας, η τρομοκρατική οργάνωση PKK είναι υπεύθυνη», ανέφερε.

Το PKK διέψευσε την κατηγορία των τουρκικών αρχών.