«Αν δεν την είχαμε πιάσει (σ.σ. τη γυναίκα), θα είχε περάσει λαθραία στην Ελλάδα» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού για την γυναίκα που φέρεται να είναι η δράστης της έκρηξης στη λεωφόρο Ιστικλάλ στην Κωνσταντινούπολη, με τους έξι νεκρούς και τους 81 τραυματίες.

Ads

Ειδικότερα, ο Σοϊλού στρέφοντας έμμεσα τα πυρά του στην Ελλάδα, δήλωσε πως «αν δεν την είχαμε πιάσει (σ.σ. τη γυναίκα), θα είχε περάσει στην Ελλάδα» ενώ στη συνέχεια επανέλαβε τις κατηγορίες πως στο Λαύριο -όπου η Τουρκία θεωρεί ότι υπάρχουν στρατόπεδα του PKK- εκπαιδεύονται τρομοκράτες που θέλουν να βλάψουν τη χώρα του.

Διαβάστε επίσης: Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Συνελήφθη η γυναίκα που άφησε τη βόμβα και άλλοι 21 [Βίντεο]

Κατά τον Σουλαϊμάν Σοϊλού, οι αρχές έχουν στα χέρια τους και ηχητικό ντοκουμέντο που, όπως ισχυρίζεται ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, αποδεικνύει ότι το PKK είχε δώσει εντολή να δολοφονηθεί η δράστης προκειμένου να μη συλληφθεί.

Ads

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα πάντα με τις τουρκικές η Σύρια Αχλάμ Αλμπασίρ που φέρεται ως ύποπτη για την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη φέρεται να ομολόγησε ότι την εκπαίδευσε το PKK.

Παράλληλα, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι «δεν δεχόμαστε τα συλλυπητήρια της αμερικανικής πρεσβείας». «Λάβαμε το μήνυμα που μας δόθηκε και ξέρουμε ποιο είναι το μήνυμα. Δεν δεχόμαστε τα συλλυπητήρια της Αμερικανικής Πρεσβείας. Δεν είμαστε εχθροί κανενός, ούτε έχουμε εξαπατήσει κανέναν. Θέλω να πω ότι δεν έχουμε τη δύναμη να αντέξουμε την προδοσία. Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται. Αν δεν την έπιαναν, θα είχε διαφύγει λαθραία στην Ελλάδα σήμερα», είπε χαρακτηριστικά.

Tέλος, ο Σοϊλού ανέφερε ότι η αστυνομία έχει στην κατοχή της απόσπασμα από τηλεφωνική συνομιλία, όπου το ΡΚΚ φέρεται να διατάζει τη δολοφονία της δράστριας για να αποτραπεί η σύλληψή της.