Να προηγούνται με σαφές προβάδισμα εμφανίζονται οι υποψήφιοι της αντιπολίτευσης κατά τις δημοτικές εκλογές στην Τουρκία. Ο Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη και ο Μανσούρ Γιαβάς στην Άγκυρα φαίνεται να οδηγούν την κούρσα της εκλογικής αναμέτρησης.

Ads

Και οι δύο υποφήφιοι δήμαρχοι που προηγούνται στους δύο πιο καίριους δήμους του τουρκικού κράτους, ανήκουν στο CHP, με το κυβερνών κόμμα τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τους δήμους αυτούς να παρουσιάζει σημάδια φθοράς από την πολυετή διακυβέρνηση.

Προς το παρόν, με καταμετρημένο ποσοστό της τάξεως του 26,84% στον δήμο Κωνσταντινούπολης, φαίνεται ο Εκρέμ Ιμάμογλου να σημιεώνει ποσοστό της τάξεως του 49,63% του εκλογικού σώματος, έναντι του βασικού του αντιπάλου, Μουράτ Κουρούμ με 41,6%  και τους υπόλοιπους υποψηφίους να σημειώνουν ποσοστά της τάξεως κοντά του 2%.

Ιμάμογλου και Γιαβάς προπορεύονται

Σε μια στοχευμένη επικοινωνιακή κίνηση, ο Εκρέμ Ιμάμογλου έσπευσε πρώτος να σχολιάσει απευθυνόμενος στο εκλογικό σώμα, από το εκλογικό κέντρο του CHP στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως είπε ο ίδιος, «Έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα μέχρι αυτή τη στιγμή. Παρακολουθούμε με αγωνία. Η εικόνα φαίνεται πολύ ικανοποιητική. Δεν πρέπει όμως να μιλάμε πριν να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα από τις περιοχές του μητροπολιτικού δήμου Κωνσταντινούπολης».

Ο Μανσούρ Γιαβάς φαίνεται να προηγείται στην εκλογική αναμέτρηση που αφορά τον δήμο της τουρκικής πρωτεύουσας, την Άγκυρα.

Με καταμετρημένο ποσοστό της τάξεως του 14,28% των ψήφων, είναι μπροστά με 56,98% για το CHP, έναντι του Τουργκούτ Αλτινόκ (AKP) που φαίνεται να ακολουθεί με ποσοστό της τάξεως του 35,83%.