Έναν ευφάνταστο τρόπο αντιμετώπισης της αποχής, τουλάχιστον όσον αφορά τους ηλικιωμένους οι οποίοι, λόγω κινητικών προβλημάτων, αδυνατούν να πάνε μέχρι το εκλογικό τμήμα για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, βρήκε το επιτελείο του Πούτιν.

Ads

Η λύση είναι κινητές εφορευτικές επιτροπές και – φυσικά- κινητές κάλπες.

Μία λύση που στην αχανή (και ήδη, σε πολλά σημεία παγωμένη) Ρωσία, μάλλον δεν είναι ευκαταφρόνητη, αφού εν τέλει, αφορά και πολίτες οι οποίοι ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές. 

Όπως δείχνει και η φωτογραφία που δημοσιεύθηκε μέσω Twitter από τη ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, αρκετοί ήταν οι ηλικιωμένοι Ρώσοι που δέχτηκαν την επίσκεψη της εφορευτικής επιτροπής και ψήφισαν το κόμμα της προτίμησής τους χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούν ούτε βήμα. 
image

Ads

Περισσότεροι από 110 εκατομμύρια Ρώσοι καλούνται από το πρωί στις κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές τις οποίες αναμένεται να κερδίσει το κόμμα που πρόσκειται στο Κρεμλίνο, έπειτα από μια προεκλογική εκστρατεία χωρίς πάθος σε μια χώρα που έχει πληγεί από την οικονομική ύφεση.

image

Πρόκειται για τις πρώτες εκλογές σε εθνική κλίμακα μετά την προσάρτηση της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας, το ξέσπασμα της σύγκρουσης στην αυτονομιστική φιλορωσική ανατολική Ουκρανία και τη μεγαλύτερη επιδείνωση των σχέσεων της Μόσχα με τη Δύση μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Σύμφωνα πάντως, με πληροφορίες του euronews γίνεται λόγος για μεγάλη αποχή και κλίμα αδιαφορίας των ψηφοφόρων για την εκλογική αναμέτρηση.