Οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροδρομική επιδρομή και στη Δυτική Όχθη, με αποτέλεσμα να σκοτώσουν δύο Παλαιστίνιους, που σύμφωνα με τις ίδιες «απειλούσαν» στρατιώτες τους, όπως ανακοίνωσε τις το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.

Ads

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) πως διεξάγουν επιχείρηση στον καταυλισμό παλαιστινίων προσφύγων Νουρ Σαμς, πλάι στην Τούλκαρεμ, στο βορειοδυτικό τμήμα της Δυτικής Όχθης.

Διαβάστε επίσης: Γάζα / Οι ΗΠΑ κατέθεσαν στον ΟΗΕ σχέδιο για άμεση κατάπαυση του πυρός

«Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, αεροσκάφος έπληξε δυο τρομοκράτες που ήγειραν απειλή για τις δυνάμεις μας», ανέφεραν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις σε ανακοινωθέν τους.

Ads

Το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής επιβεβαίωσε τους δυο θανάτους από ισραηλινά πυρά στον καταυλισμό προσφύγων Νουρ Σαμς. Τα πτώματα των θυμάτων διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της Τούλκαρεμ.

Την Τετάρτη τρεις Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους ένας που παρουσιάστηκε ως αξιωματικός του στρατιωτικού βραχίονα του Παλαιστινιακού Ισλαμιστικού Τζιχάντ, σκοτώθηκαν σε ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα με στόχο αυτοκίνητο στην Τζενίν, προπύργιο παλαιστινιακών ένοπλων κινημάτων στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης.

Το βράδυ εκατοντάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους νεαροί που έφεραν αυτόματα τουφέκια κι έριχναν ριπές στον αέρα, παραβρέθηκαν στις κηδείες των τριών ανδρών σε καταυλισμό προσφύγων πλάι στην πόλη, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Τους τελευταίους μήνες και ειδικά μετά την επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου, η βία έχει κλιμακωθεί ακόμη περισσότερο στη Δυτική Όχθη, παλαιστινιακή περιοχή υπό κατοχή του Ισραήλ από το 1967.

Σύμφωνα με τους αριθμούς της Παλαιστινιακής Αρχής, πάνω από 430 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από πυρά ισραηλινών στρατιωτών ή εβραίων εποίκων έκτοτε, ενώ χιλιάδες άλλοι οδηγήθηκαν σε φυλακές από τις ισραηλινές δυνάμεις. Τουλάχιστον 17 Ισραηλινοί, στρατιώτες και πολίτες, έχουν επίσης σκοτωθεί σε επιθέσεις, σύμφωνα με τα δεδομένα των ισραηλινών αρχών.