Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν σήμερα, Σάββατο, στη Δαμασκό με αποτέλεσμα να σκοτωθούν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και πολίτες, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση.

Ads

H κρατική τηλεόραση προσθέτει ότι οι δύο επιθέσεις είχαν στόχο τη διεύθυνση του εγκληματολογικού τμήματος της αστυνομίας και ένα κέντρο πληροφοριών της συριακής πολεμικής αεροπορίας.

Σύμφωνα με την ίδια, η μία από τις εκρήξεις σημειώθηκε στη λεωφόρο Μπαγκντάντ και τη συνοικία αλ Κασάα, ενώ η δεύτερη στη συνοικία Ντούαρ αλ Τζαμαρίκ.

Η κρατική τηλεόραση υπογράμμισε ότι ήταν τρομοκρατικές επιθέσεις και ότι οι πρώτες έρευνες δείχνουν ότι και οι δύο προκλήθηκαν από παγιδευμένα αυτοκίνητα. 

Ads

Οι εκρήξεις αυτές έγιναν δύο μόλις ημέρες μετά την πρώτη επέτειο από την έναρξη της εξέγερσης κατά του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντι πριν από ένα χρόνο, που έχει αφήσει πίσω της μέχρι στιγμής 8.000 νεκρούς.

Νέες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή σε διάφορες πόλεις της Συρίας.

Στο μεταξύ, σε έκκληση προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να ξεπεράσει το αδιέξοδο του και να δείξει ενότητα υποστηρίζοντας τις προσπάθειές του ίδιου για τον τερματισμό της βίας προχώρησε ο απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για την κρίση της Συρίας, Κόφι Άναν.