Διαδηλωτές μπήκαν σήμερα το πρωί στο κτίριο όπου βρίσκεται το γραφείο του πρωθυπουργού της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ, ζητώντας την παραίτησή του, αναφορικά με την υπόθεση δολοφονίας της δημοσιογράφου των Panama Papers, Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία. 

Ads

Περίπου 40 διαδηλωτές κατάφεραν να περάσουν από τους αστυνομικούς και τους στρατιώτες που φυλούν το κτίριο από μία πλαϊνή είσοδο την οποία εμπόδιζαν.

Οι διαδηλωτές δεν προσπάθησαν να ανέβουν στους ορόφους όπου στεγάζονται κυβερνητικά κτίρια, αλλά πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία, κρατώντας τύμπανα, σφυρίχτρες, σημαίες και ντουντούκες, ενώ ορισμένοι φορούσαν χάρτινες μάσκες γουρουνιών.

«Η Μάλτα έχει πιάσει πάτο. Δεν πρόκειται απλώς για μια υπόθεση διαφθοράς, αλλά για μια πολιτική δολοφονία», φώναζαν και ζητώντας τη διενέργεια ενδελεχούς έρευνας για τη δολοφονία και όχι τη «συγκάλυψή» της.

Ads

Ο Μουσκάτ, που δεν βρισκόταν στο γραφείο του την ώρα της κινητοποίησης, έχει υποσχεθεί ότι θα παραιτηθεί στα μέσα Ιανουαρίου μετά την εκλογή νέου επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο μεσάζων του φόνου, συνέδεσε πρόσωπα από τον κύκλο του πρωθυπουργού με απόπειρες συγκάλυψης της δολοφονίας. 

Ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού, Κιθ Σέμπρι, παραιτήθηκε πριν μερικές μέρες και τελεί υπό έρευνα ως ενήμερος για το σχέδιο του φόνου.