Να διατηρήσει το εμπάργκο κατά του Ιράν μέχρι την τελική συμφωνία και παρά την λύση που βρέθηκε χθες στην Γενεύη για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, αποφάσισε ο Καναδάς.
 

Ads

«Η επιβολή αποτελεσματικών κυρώσεων οδήγησε το ιρανικό καθεστώς να υιοθετήσει μια πιο μετριοπαθή στάση και να ανοίξει την πόρτα των διαπραγματεύσεων για την ενδιάμεση συμφωνία», δήλωσε ο Καναδός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Μπάιαρντ. «Μια συμφωνία δεν μπορεί να παραβιάσει τις συμφωνίες ή να παραβιαστεί με απάτες», συμπλήρωσε.
 
Διαβάστε ακόμη: Να καθησυχάσει τον Νετανιάχου για την Τεχεράνη θέλει ο Ομπάμα
 
Κατά τον Τζον Μπάιαρντ έως ότου η ομάδα των έξι δυνάμεων και το Ιράν υπογράψουν οριστική συμφωνία «ο Καναδάς θα διατηρήσει σε πλήρη ισχύ τις αυστηρές κυρώσεις».
 
Ο Καναδάς επέβαλε αυστηρότερες κυρώσεις κατά του Ιράν την περασμένη άνοιξη με την απαγόρευση όλων των εξαγωγών στη χώρα αυτή και όλων των εισαγωγών από το Ιράν, με εξαίρεση αυτές που αφορούν την ανθρωπιστική βοήθεια. Επίσης, έχει επεκτείνει τις κυρώσεις σε οργανισμούς και ιδιώτες παγώνοντας τα περιουσιακά τους στοιχεία. Συνολικά έχουν παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία 78 ατόμων και 508 οργανισμών.