«Ο ακροδεξιός Ολλανδός βουλευτής Geert Wilders , δηλωμένος εχθρός του Ισλάμ, δεν είναι ευπρόσδεκτος στην Τουρκία», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.«Απορρίπτουμε τις ρατσιστικές ιδέες αυτού του προσώπου. Δεν είναι καλοδεχούμενος και σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης», δήλωσε ο Μπουράκ Ουζουγκερζίν, αναφορικά με το σχέδιο επίσκεψης στην Τουρκία του Ολλανδού βουλευτή.

Ads

Ο κ. Wilders που ηγείται του κόμματος της Ελευθερίας, θα μετείχε σε μια αντιπροσωπεία κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της Ολλανδίας που πρόκειται να επισκεφθεί την Τουρκία τον Ιανουάριο.

Ο βουλευτής έχει δηλώσει ότι η Ευρώπη απειλείται από εξισλαμισμό. Συγκρίνει το Κοράνι με το βιβλίο του Αδόλφου Χιτλερ «Ο Αγών», ενώ χαρακτηρίζει τον ισλαμικό πολιτισμό «οπισθοδρομικό».

Βεβαίως ο Ολλανδός βουλευτής αντιτίθεται στην πιθανή ένταξη της Τουρκίας στην Ευρώπη ενώ χαρακτηρίζει τη χώρα αυτή ως «Δούρειο Ιππο» που θα ανοίξει το δρόμο για μια μεγάλη αύξηση της μουσουλμανικής μετανάστευσης.

Ads

«Έχουμε πολύ καλές σχέσεις με την Ολλανδία. Πιστεύουμε ότι η συμμετοχή του προσώπου αυτού στην ολλανδική αντιπροσωπεία θα είναι μια πολύ δυσάρεστη νότα για όλη την επίσκεψη», πρόσθεσε ο Τούρκος αξιωματούχος.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Wilders απελάθηκε από το αεροδρόμιο του Λονδίνου τον Φεβρουάριο γιατί έκανε «δηλώσεις μίσους και βίας». Ωστόσο τον περασμένο μήνα επισκέφθηκε το Λονδίνο αφού ήρθη η απαγόρευση να εισέλθει στο βρετανικό έδαφος.