Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας συγκλόνισε σήμερα το πρωί την Δαμασκό, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Συρίας.

Ads

Η ίδια πηγή υποστηρίζει ότι δύο ακόμη επιθέσεις αποτράπηκαν. «Οι αρχές καταδίωξαν τρία παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα και κατάφεραν να προκαλέσουν έκρηξη σε δύο από αυτά στην είσοδο της Δαμασκού, στον δρόμο προς το αεροδρόμιο. Περικύκλωσαν το τρίτο αυτοκίνητο στην πλατεία Ταχρίρ, όπου ο τρομοκράτης πυροδότησε τα εκρηκτικά», μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Tο Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κάνει λόγο για τουλάχιστον 18 νεκρούς.
 
«Δεκαοκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν. Σύμφωνα με τον ίδιο, τουλάχιστον επτά μέλη των φιλοκαθεστωτικών δυνάμεων ασφαλείας καθώς και δύο άμαχοι περιλαμβάνονται στους νεκρούς.

Το επίσημο συριακό πρακτορείο Sana από την πλευρά του, επικαλούμενο μια πηγή από την αστυνομική διεύθυνση της Δαμασκού, μετέδωσε ότι «τρομοκράτες πυροδότησαν ταυτόχρονα τα εκρηκτικά που είχαν τοποθετήσει σε τρία αυτοκίνητα, δύο στον δρόμο προς το αεροδρόμιο (…) και το τρίτο στην πλατεία αλ Γάντιρ», που βρίσκεται στην περιοχή της Ταχρίρ στην ανατολική Δαμασκό.

Ads

Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου διαπίστωσε σημαντικές ζημιές στην πλατεία όπου σημειώθηκε η φονική έκρηξη. Δεκαπέντε οχήματα έχουν υποστεί ζημιές και μερικά έχουν απανθρακωθεί εντελώς.