Οι πόλεις στην ανατολική ακτή της Αυστραλίας ήταν οι πρώτες που έκλεισαν τα φώτα για την ‘Ωρα της Γης. Η ‘Οπερα του Σίδνεϊ, που συνήθως κλέβει τις εντυπώσεις με το λαμπερό της φωτισμό, βυθίσθηκε στο σκοτάδι, όπως και η θρυλική γέφυρα της πόλης, αλλά και δεκάδες ακόμη κτίρια και μνημεία σε πόλεις της Αυστραλίας.

Ads

Στην ‘Ωρα της Γης συμμετείχαν περισσότερες από 150 χώρες και περισσότερα από 350 εμβληματικά κτίρια ανά τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και ο Πύργος του Άιφελ, το Empire State Building στη Νέα Υόρκη, αλλά και το Taipei 101.

image

Στις 20:30 ακριβώς και για μία ώρα, μνημεία και αξιοθέατα σε όλο τον πλανήτη έσβησαν τα φώτα, ενώ το ίδιο αναμενόταν να κάνουν και πολλές κατοικίες, στέλνοντας με αυτό τον τρόπο ένα συμβολικό μήνυμα για την προστασία του πλανήτη και ειδικά για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ads

image

Στην Ώρα της Γης συμμετείχε και η Ελλάδα, με το συμβολικό σβήσιμο του φωτισμού του Παρθενώνα στις 20:30 και για μία ώρα.

image

To φετινό θέμα αφορούσε «Μέρη που Αγαπάμε», όπως παραλίες, δάση, κοραλλιογενείς υφάλους, χιονισμένες βουνοκορφές και ποταμούς, που κινδυνεύουν λόγο της κλιματικής αλλαγής.