Υπέρ της συμφωνίας που εξασφάλισε ο Ρίσι Σούνακ με την Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να ψηφίσει το κόμμα των Εργατικών της Βρετανίας. Με την συμφωνία αυτή στόχος είναι η διευκόλυνση των εμπορικών ροών μεταξύ της Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας προκειμένου να μπει τέλος στο «απόνερο» του Brexit.

Ads

«Δεν θα επιδιώξουμε να παίξουμε πολιτικά παιχνίδια και όταν ο πρωθυπουργός θέσει αυτή τη συμφωνία προς ψήφιση, οι Εργατικοί θα την υπερψηφίσουν», τόνισε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο κοινοβούλιο.

Η νέα συμφωνία είναι ισορροπία σε τεντωμένο σχοινί για τον Ρίσι Σούνακ, καθώς επιδιώκει να εξασφαλίσει έναν συμβιβασμό και να βελτιώσει τις σχέσεις με τις Βρυξέλλες και τις Ηνωμένες Πολιτείες, χωρίς να προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση στη σκλροπυρηνική πτέρυγα των Συντηρητικών, που υποστηρίζουν πιο σκληρή στάση έναντι της Ε.Ε.

Επίσης, η επιτυχία της συμφωνίας θα εξαρτηθεί και από τη θέση που θα λάβει το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) στη Βόρεια Ιρλανδία. Ο βρετανός πρωθυπουργός επισήμανε ότι το Στόρμοντ, το κοινοβούλιο της Βόρειας Ιρλανδίας, θα έχει τη δυνατότητα να προβάλλει βέτο στην εφαρμογή των νόμων της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην επαρχία.

Ads