Τη στιγμή της δολοφονίας του Κιμ Γιονγκ Ναμ, του ετεροθαλή αδελφού του ηγέτης της Βόρειας Κορέας, κατέγραψαν οι κάμερες του κλειστού κυκλώματος του αεροδρομίου στη Μαλαισία.

Ads

Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, που έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του μακριά από τη Βόρεια Κορέα, δολοφονήθηκε με χημικό που ψεκάστηκε στο πρόσωπό του.

Στο βίντεο φαίνεται μια γυναίκα να τον πλησιάζει από πίσω και να βάζει τα χέρια της στο πρόσωπό του. Στη συνέχεια απομακρύνθηκε γρήγορα, ενώ  και μια δεύτερη γυναίκα φαίνεται να εγκαταλείπει βιαστικά το χώρο.

Σε άλλα πλάνα, μετά την επίθεση, ο Κιμ Γιονγκ Να φαίνεται να χάνει την ισορροπία του, να ζητάει βοήθεια από το προσωπικό και να καταλήγει στο ιατρικό κέντρο του αεροδρομίου.

Ads

Η δολοφονία προκάλεσε μια διπλωματική ένταση μεταξύ της Βόρειας Κορέας και της Μαλαισίας, δύο χωρών που έχουν στενές σχέσεις. Παράλληλα αξιωματούχοι από τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ, πολέμιοι της Βόρειας Κορέας, ισχυρίζονται πως η δολοφονία ενορχηστρώθηκε από το καθεστώς της Πιονγκγιανγκ, αθώς ο ετεροθαλής αδερφός του Κιμ Γιογνκ Ουν είχε μιλήσει ενάντια στον δυναστικό έλεγχο της οικογένειάς του.