Οι βελγικές αρχές άφησαν ελεύθερο σήμερα τον δημοσιογράφο Φεϊσάλ Σεφού, τον οποίο είχαν συλλάβει επειδή υπήρχαν υπόνοιες ότι ήταν ο άνδρας με το καπέλο, που συμμετείχε στην τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών.

Ads

Την Παρασκευή που συνελήφθη ο Εισαγγελέας του Βελγίου απήγγειλε σε βάρος του Φεϊζάλ Σεφού κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές δολοφονικές επιθέσεις και απόπειρα επιθέσεων.

Στη σύλληψη του Φεϊζάλ Σεφού είχε οδηγήσει η αναγνώρισή του από τον οδηγό ταξί που τον μετέφερε την Τρίτη το πρωί στο αεροδρόμιο, λίγο πριν την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση.

Ο άνθρωπος που έως τώρα θεωρούνταν ως ο βασικός ύποπτος της επίθεση στο βελγικό διεθνές αεροδρόμιο, δεν ήταν δυνατόν να παραμείνει υπό κράτηση, καθώς τα στοιχεία δεν επαρκούσαν για αυτό.

Ads

Βελγικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ανάμεσα στα γεγονότα που είχαν οδηγήσει τις αρχές στον Σεφού ήταν και η παρουσία του στο Μάελμπεκ, όταν έγινε η επίθεση στο σταθμό του μετρό εκεί. Αρκετοί παρατήρησαν ότι είχε παράξενη συμπεριφορά μπροστά από την είσοδο του σταθμού, τη στιγμή που οι περισσότεροι ήταν σοκαρισμένοι.

Ο Σεφού, που έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος και έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για προπαγάνδα υπέρ του μουσουλμανικού φονταμενταλισμού, ήταν φίλος με εργαζόμενο στο αεροδρόμιο,  ενώ φέρεται να είχε σχέσεις και με τους Σαλάχ Αμπντεσλάμ και Μοχάμεντ Αμπρινί.

Ολοι τους ζούσαν στο Μόλενμπεκ, την περιοχή όπου έμεναν οι περισσότεροι από τους δράστες της επίθεσης στο Παρίσι.

«Οι ενδείξεις που οδήγησαν στη σύλληψη του, δεν επιβεβαιώθηκαν από την προανακριτική διαδικασία. Κατά συνέπεια, αφέθηκε ελεύθερος από τον ανακριτή», ανέφερε η εισαγγελία στην ανακοίνωσή της, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.