Από «αυτοκτονία διά απαγχονισμού» προήλθε ο θάνατος του μεγιστάνα Τζέφρι Επστάιν, σύμφωνα με την ιατροδικαστική υπηρεσία της Νέας Υόρκης. 

Ads

Για τον θάνατο του Επστάιν που δίχασε την Αμερική – πολλοί είναι εκείνοι που δεν πιστεύουν ότι αυτοκτόνησε ενώ άλλοι θέτουν ερωτηματικά γιατί δεν ήταν, ενώ θα έπρεπε, υπό συνεχή παρακολούθηση – η ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει:

«Έπειτα από μια επισταμένη εξέταση όλων των πληροφοριών, περιλαμβανομένων των αποτελεσμάτων της νεκροψίας», ο επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε πως ο θάνατός του οφειλόταν σε «αυτοκτονία» με «απαγχονισμό».

Αυτό, ωστόσο, δεν είναι αρκετό για τους δικηγόρους του Τζέφρι Επστάιν, ο οποίος σημειώνεται πως περίμενε να δικαστεί για τη δημιουργία ενός δικτύου σεξουαλικής εκμετάλλευσης κοριτσιών ακόμη και 14 ετών. «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τα συμπεράσματα» της νεκροψίας. «Η υπερασπιστική ομάδα έχει την πρόθεση να διεξαγάγει τη δική της ανεξάρτητη και πλήρη έρευνα για τις συνθήκες και την αιτία του θανάτου του Τζέφρι Επστάιν», αναφέρουν. 

Ads

Ο Επστάιν είχε επαφές με πολλούς ισχυρούς άντρες που κατά καιρούς εμφανίζονταν στα διάστημα πάρτι του, όπως ο πρίγκιππας Άντριου, ο Μπιλ Κλίντον αλλά και ο Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί στον διεθνή Τύπο, καταγγελίες για τη δράση του Επστάιν αναφέρονται σε διάφορα ισχυρά πρόσωπα που μετείχαν στην κακοποίηση κοριτσιών. 

Η νεκροψία δεν αλλάζει πάντως το γεγονός ότι ο Επστάιν δεν ήταν υπό παρακολούθηση. Ο αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ είχε ανακοινώσει από το Σάββατο την έναρξη δύο ερευνών σχετικά με τον θάνατό του. Την Τρίτη έκανε λόγο για «σοβαρές» δυσλειτουργίες στη φυλακή στην οποία κρατούνταν.

Διαβάστε επίσης: 

Δεν έκανε γνωστές λεπτομέρειες, όμως ο διευθυντής του ιδρύματος μετατέθηκε και δύο δεσμοφύλακες, που είχαν αναλάβει να επιβλέπουν τον Έπσταϊν τη νύκτα της Παρασκευής προς τον Σάββατο τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Αξιωματούχοι της φυλακής, τους οποίους επικαλούνται οι New York Times, υποστήριξαν πως οι δεσμοφύλακες κοιμήθηκαν περίπου τρεις ώρες, ενώ έπρεπε να πραγματοποιούν ελέγχους κάθε μισή ώρα. Ο Επστάιν είχε τεθεί υπό συνεχή παρακολούθηση καθώς είχε προσπαθήσει ξανά να αυτοκτονήσει. Ωστόσο, αυτό σταμάτησε στις 29 Ιουλίου χωρίς να δωθεί επίσημη απάντηση γιατί έγινε αυτό. 

Οι δικηγόροι του Επστάιν έχουν ζητήσει να δουν όλες τις καταγραφές από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται κοντά στο κελί του τη στιγμή του θανάτου του. 

Στο μεταξύ, διάφορα θύματα του Επστάιν προσφεύγουν δικαστικά και ζητούν αποζημιώσεις από τους κληρονόμους του. Έπειτα από την πρώτη προσφυγή από την Τζένιφερ Αραόζ, ακόμη ένα θύμα προσέφυγε σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης και ζητά αποζημίωση 100 εκατομμυρίων δολαρίων.