Ένας Ουκρανός Αρχιεπίσκοπος εστάλη σε μοναστήρι προκειμένου να… μετανοήσει, μετά το σκάνδαλο που δημιουργήθηκε όταν κάμερα τον κατέγραψε μεθυσμένο σε μπαρ αγκαλιά με γυναίκες. Ο αρχιεπίσκοπος ήταν τόσο μεθυσμένος ώστε η βραδιά κατέληξε σε άγριο καβγά. 

Ads

Αστυνομικοί οπλισμένοι με καλάσνικοφ κλήθηκαν αντιμετωπίσουν την κατάσταση που προκάλεσε ένας αρχιεπίσκοπος με την παρέα του σε μπαρ στην Ουκρανία.

Ο αρχιεπίσκοπος δεν ήταν μόνος. Μαζί του ήταν και άλλοι ιερείς, μέλη της Ουκρανικής Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας (UAOC).

Η βραδιά ξεκίνησε δυνατά, με τους κληρικούς να απολαμβάνουν τον χορό με γυναίκες -και όλα αυτά, κατά τη διάρκεια περιόδου νηστείας και προσευχής- και κατέληξε σε γερό καβγά με ξύλο. 

Το πολυσυζητημένο βίντεο, που αποτελεί τεκμήριο της αμαρτωλής νύχτας, ανέβηκε στο youtube και συγκέντρωσε πάνω από 300.000 προβολές μέσα σε τρεις ημέρες.

Ads

Ο αρχιεπίσκοπος Mstyslav αρχικά αρνήθηκε ότι συμμετείχε, προφανώς αγνοώντας το βίντεο του CCTV, στη συνέχεια, όμως, ο επικεφαλής της τοπικής εκκλησίας ζήτησε συγγνώμη από το ποίμνιο του για τις πράξεις των κληρικών.

Η ουκρανική εκκλησία δήλωσε ότι θα ξεκινήσει τη δική της έρευνα για το περιστατικό.