Έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο Μπόρις Τζόνσον διαπραγματεύεται με τις ΗΠΑ την πώληση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS), έχει στην κατοχή του ο επικεφαλής των εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν. 

Ads

Ο Κόρμπιν κρατώντας τα επίσημα έγγραφα στα χέρια του κατήγγειλε μυστικές διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Ουάσιγκτον για την «πώληση» του NHS σε αμερικανικές εταιρείες, όταν θα συζητηθεί η διμερής εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ μετά το Brexit. 

Τα έγγραφα – 450 σελίδες στο σύνολό τους – μαρτυρούν έξι γύρους διαπραγματεύσεων από το 2017, στην Ουάσιγκτον και το Λονδίνο, ανάμεσα σε εκπροσώπους των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου με θέμα τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών μετά το Brexit.

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο ο Τραμπ είχε χαρακτηρίσει «γελοίες» τις κατηγορίες ότι οι ΗΠΑ θέλουν να εκμεταλλευθούν μία νέα εμπορική συμφωνία για να βάλουν στο χέρι το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Με τους Εργατικούς να υπολείπονται σημαντικά στις δημοσκοπήσεις, ο Κόρμπιν έχει κατέβει στις εκλογές με ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει εθνικοποιήσεις και μαζικές δαπάνες, κυρίως στο NHS που χαίρει μεγάλης εκτίμησης από τους Βρετανούς πολίτες. Αυτό ανάγκασε τον Τζόνσον να δεσμευτεί ότι αυτό θα παραμείνει δημόσιο. 

Ads

Σήμερα, στη συνέντευξη Τύπου κατά την οποία προέβη στις πολύ σημαντικές αυτές αποκαλύψεις, ο Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε: «Έχουμε πλέον τα αποδεικτικά στοιχεία που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση. Τζόνσον έχει μυστική ατζέντα για το εθνικό σύστημα υγείας και αυτό πλέον φαίνεται. Δεν μπορεί να κρύβεται άλλο».