Ο απεσταλμένος του Tvxs.gr στην Ουκρανία Spyros Hound, συνάντησε μια ομάδα εθελοντών στο Λβιβ, η οποία εργάζεται από την αρχή του πολέμου ασταμάτητα.

Ads

Όπως σημειώνει, άνθρωποι όλων των ηλικιών, μαζεύονται σε μια μυστική τοποθεσία, φτιάχοντας δίχτυα κάλυψης για άρματα, αεροσκάφη και ελικόπτερα που πρέπει να είναι καμουφλαρισμένα όταν βρίσκονται εκτός μάχης.

Ταυτόχρονα, οι άνθρωποι εκεί οργανώνουν και την ανθρωπιστική βοήθεια που φτάνει από όλο τον κόσμο.

Ακολουθεί η περιγραφή του

Στο Λβιβ, που από την αρχή του πολέμου η ζωή κυλάει σχεδόν κανονικά. Εθελοντές όλων των ηλικιών μαζεύονται σε μια μυστική τοποθεσία και κάτω από τον συντονισμό και την συνεχή εκπαίδευση των έμπειρων σε θέματα εθελοντισμού επικεφαλής, παράγουν δίχτυα κάλυψης για τα σημεία ελέγχου που έχουν στηθεί στους δρόμους, για άρματα, αεροσκάφη και ελικόπτερα που χρειάζεται να είναι καμουφλαρισμένα όταν βρίσκονται εκτός μάχης, έτσι ώστε να μην είναι ορατά από τα εναέρια μέσα παρακολούθησης των Ρωσικών δυνάμεων και στοχοποιούνται.

Ads

Ανάμεσά τους υπάρχουν αρκετοί ηλικιωμένοι οι οποίοι είναι πολλές φορές από τις 8 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα εκεί και παράγουν ασταμάτητα, ετοιμάζοντας τα υφάσματα με τα οποία στη συνέχεια οι νεότεροι συνήθως πλέκουν τα δίχτυα παραλλαγής.

Μία γυναίκα ανάμεσά τους είναι εκεί από την πρώτη στιγμή του πολέμου χωρίς να έχει απουσιάσει ούτε μέρα και ετοιμάζει τα υφάσματα αυτά, ενώ ένας άνδρας ιστορικός, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Λβιβ, πηγαίνει απευθείας μετά το μάθημά του και προσφέρει τις υπηρεσίες του μέχρι το κλείσιμο του χώρου αργά το απόγευμα.

Επίσης γίνεται μεγάλη συγκέντρωση και οργάνωση της ανθρωπιστικής βοήθειας που φτάνει εκεί από όλον τον κόσμο και περιέχει συνήθως φάρμακα, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης καθώς χρειάζεται να ανοιχθούν και να χωριστούν εκ νέου σε κατηγορίες για να αποσταλούν και να διανεμηθούν σε όλες τις περιοχές της Ουκρανίας που τα έχουν ανάγκη και αναγράφονται στις αντίστοιχες λίστες που δημιουργούνται καθημερινά. Ο συντονισμός αυτός γίνεται με πολύ μεγάλη προσπάθεια από τα μέλη του κέντρου νεότητας του Λβιβ.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image