Φαίνεται ότι οι φιλικές σχέσεις μεταξύ του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και του Βλαντιμίρ Πούτιν αναθερμάθηκαν καθώς όπως φαίνεται έχουν ανταλλάξει μεταξύ τους δώρα ενώ ο πρόεδρος της Ρωσίας φαίνεται σε γράμμα που έστειλε στον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας να τον αναφέρει ως έναν από τους πέντε πραγματικούς του φίλους.

Ads

Οι αποκαλύψεις αυτές είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα από μία ηχογράφηση που δημοσιέυσε το πρακτορείο LaPresse όπου ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι μιλά σε μέλη του κόμματός του Forza Italia και λέει ότι έχει επαφές με τονΡώσο πρόεδρο.

Συγκεκριμένα στο ηχητικό έλεγε ότι «Έχω αποκαταστήσει τις σχέσεις μου με τον πρόεδρο Πούτιν λίγο-πολύ, οπότε μου έστειλε 20 μπουκάλια βότκα για τα γενέθλιά μου και ένα πολύ γλυκό γράμμα».

Έπειτα, αναφέρει ότι σε αντάλλαγμα έστειλε στον Πούτιν ιταλικό κρασί Λαμπρούσκο και «ένα εξίσου γλυκό γράμμα». Ενώ συμπλήρωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος τον υπολογίζει ως «έναν από τους πέντε πραγματικούς φίλους του».

Ads

Σημειώνεται ότι το κόμμα Forza Italia διέψευσε τις δηλώσεις του Μπερλουσκόνι, χωρίς να δώσει άλλη εξήγηση.

Οι δηλώσεις αυτές έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς ο Μπερλουσκόνι αποτελεί βασικό πυλώνα της συκυβέρνησης που θα σχηματιστεί υπό την αρχηγία της Τζόρτζια Μελόνι και σε συνεργασία με τον Ματέο Σαλβίνι.