Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι καταγγέλλουν ότι είναι κατασκευασμένη από το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο δικτυακό τόπο της οργάνωσής τους, με την οποία εμφανιζόταν η Αδελφότητα να αναλαμβάνει την ευθύνη για τις δύο  επιθέσεις αυτοκτονίας στη Δαμασκό με στόχο εγκαταστάσεις ασφαλείας. 

Ads

Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο εκπρόσωπος των Αδελφών Μουσουλμάνων Ζουχάιρ Σάλεμ δήλωσε ότι το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ κατασκεύασε την ανακοίνωση και κατηγόρησε τη συριακή υπηρεσία πληροφοριών ότι απέκτησε παράνομη πρόσβαση στην ιστοσελίδα τους και δημοσίευσε την ανάληψη ευθύνης.

«Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι αρνούνται αυτούς τους ισχυρισμούς» δήλωσε επίσης ο Ανας Αϊρούτ μέλος του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου (που συνενώνει τα κόμματα της συριακής αντιπολίτευσης), μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η ανακοίνωση ανέφερε πως μία από τις ταξιαρχίες μας της Τζιχάντ του σουνιτικού κόμματος κατάφερε να πλήξει ένα κτίριο στην καρδιά της πρωτεύουσας μέσω μιας πετυχημένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από τέσσερις από τους καμικάζι μας, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλοί νεκροί και τραυματίες στις τάξεις των συμμοριών του [προέδρου Μπασάρ αλ] Άσαντ» .

Ads

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι εμφανιζόταν, μάλιστα, να προειδοποιούν ότι αυτή ήταν μόνο η αρχή και θα υπάρξει συνέχεια μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένα οχήματα που κόστισε τη ζωή σε 44 ανθρώπους και τραυμάτισε περισσότερους από 150.

Η καταδίκη για τις επιθέσεις από τη διεθνή κοινότητα ήταν άμεση: Η Ουάσινγκτον ανέφερε πως «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τρομοκρατικές πράξεις οποιουδήποτε είδους», σημειώνοντας πως δεν πρέπει να εμποδιστεί το έργο του Αραβικού Συνδέσμου, ενώ η Μόσχα χαρακτήρισε «βάρβαρη πράξη» τις επιθέσεις, με στόχο να «υποδαυλίσουν τις συγκρούσεις στη Συρία».