Πέντε, ή σύμφωνα με άλλες πηγές οκτώ, φερόμενοι σαν γερμανικής καταγωγής αντάρτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης με αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο Πακιστάν, αναφέρουν οι Αρχές ασφάλειας του Πακιστάν.

Ads

Σύμφωνα με το Assosiated Press, η επίθεση έγινε στο Βόρειο Ουαζιριστάν, στη πόλη Μιρ Αλί, κοντά στη μεθόριο με το Αφγανιστάν. Στόχος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήταν μία κατοικία στη πόλη.

Οι Γερμανοί φαίνεται ότι εκπαιδεύονταν από ομάδες μαχητών και φέρονται να ανήκαν στην ομάδα Τζιχάντ Ισλαμί, σύμφωνα με τις πακιστανικές Αρχές. Πάντως οι πληροφορίες των ξένων πρακτορείων δεν διευκρινίζουν την εθνικότητα των θυμάτων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ξένου τύπου τις τελευταίες εβδομάδες οι επιθέσεις με αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη αλλά και αμερικανικά ελικόπτερα στο Πακιστάν έχουν αυξηθεί δραματικά σε σχέση με το περασμένο έτος. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις τα θύματα είναι άμαχοι προκαλώντας την οργή της κοινής γνώμης στο Πακιστάν.

Ads

Στόχος των επιθέσεων από αέρος και της δράσης των ομάδων της CIA στο έδαφος είναι η εξάρθρωση του δικτύου Χακανί, μίας από τις πλέον δραστήριες ομάδες κατά των αμερικανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν, με βάσεις και στο Πακιστάν.