Σκληρή ανακοίνωση εναντίον της ισραηλινής κυβέρνησης για την εκκίνηση της διαδικασίας φίμωσής του στη χώρα εξέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου εναντίον του «επικίνδυνα και γελοία ψέματα» και «συκοφαντικές».

Ads

Το μεγάλο τηλεοπτικό δίκτυο με έδρα το Κατάρ επέκρινε τη «φρενήρη εκστρατεία» σε βάρος του που έχει εξαπολύσει ο Νετανιάχου, κατηγορώντας το πως «έπληξε την ασφάλεια του Ισραήλ» και «συμμετείχε ενεργά στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου».

Το τηλεοπτικό δίκτυο «καταδικάζει τις δηλώσεις αυτές, στις οποίες δεν βλέπει παρά επικίνδυνο και γελοίο ψέμα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του, υπογραμμίζοντας πως καθιστά τον κ. Νετανιάχου υπεύθυνο για την «ασφάλεια του προσωπικού του» μετά τις «συκοφαντικές» κατηγορίες του.

Νωρίτερα την Δευτέρα, ο Νετανιάχου εκκίνησε τη διαδικασία για να κλείσει τον δορυφορικό τηλεοπτικό σταθμό του Al Jazeera στο Ισραήλ, λέγοντας μάλιστα ότι θα συγκληθεί το βράδυ της Δευτέρας (1/4) το κοινοβούλιο για να επικυρώσει τον απαραίτητο νόμο.

Ads

Στη συνέχεια, όπως αναφέρφει η ανακοίνωση του κόμματος Likud, ο Νετανιάχου «θα λάβει άμεσα μέτρα για να κλείσει το Al Jazeera σε συμμόρφωση με τη διαδικασία που περιγράφεται στον νόμο».

Υπενθυμίζεται ότι το Κατάρ παίζει ρόλο διαμεσολαβητή στις συνομιλίες για εκεχειρία στη Γάζα ανάμεσα στην Ισραηλινή κυβέρνηση και τη Χαμάς.

Γενικά, οι απόψεις του Ισραήλ για το ειδησεογραφικό πρακτορείο είναι πολύ σκληρές αφού στις 15 Οκτωβρίου κατηγορήθηκαν ανοιχτά ότι αποκαλύπτουν θέσεις του Ισραηλινού στρατού από τα ρεπορτάζ τους.