Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επαναφέρει τις κινήσεις για να κλείσει τον δορυφορικό τηλεοπτικό σταθμό του ειδησεογραφικού πρακτορείου Al Jazeera στο Ισραήλ, λέγοντας μάλιστα ότι θα συγκληθεί το βράδυ της Δευτέρας (1/4) το κοινοβούλιο για να επικυρώσει τον απαραίτητο νόμο.

Ads

Στη συνέχεια, όπως νααφέρφει η ανακίνωση του κόμματος Likud, ο Νετανιάχου «θα λάβει άμεσα μέτρα για να κλείσει το Al Jazeera σε συμμόρφωση με τη διαδικασία που περιγράφεται στον νόμο».

Υπενθυμίζεται ότι το Κατάρ παίζει ρόλο διαμεσολαβητή στις συνομιλίες για εκεχειρία στην Γάζα ανάμεσα στην Ισραηλινή κυβέρνηση και την Χαμάς. Γενικά, οι απόψεις του Ισραήλ για το ειδησεογραφικό πρακτορείο είναι πολύ σκληρές αφού στις 15 Οκτωβρίου κατηγορήθηκαν ανοιχτά ότι αποκαλύπτουν θέσεις του Ισραηλινού στρατού από τα ρεπορτάζ τους.

Τον επόμενο μήνα, ωστόσο, το Ισραήλ φάνηκε να υιοθετεί λιγότερο σκληρή στάση απέναντι στον καταριανό σταθμό, διατάσσοντας αντ’ αυτού να σταματήσουν οι τοπικές μεταδόσεις ενός μικρότερου λιβανέζικου φιλοϊρανικού καναλιού, του Al Mayadeen, στο πλαίσιο των κανονισμών έκτακτης ανάγκης για τα μέσα ενημέρωσης.

Ads