Μπροστά σε μια τραγωδία βρέθηκε το κοινό των Green Day στο φεστιβάλ Mad Cool της Μαδρίτης, όπου θα εμφανιζόταν το συγκρότημα. 

Ads

Ο 42χρονος ακροβάτης Pedro Aunion Monroy πριν την εμφάνιση του γκρουπ εκτελούσε ένα νούμερο με περίτεχνες ασκήσεις μέσα ένα γυάλινο κουτί που κρεμόταν από γερανό και υπό τους ήχους του Purple Rain. 

Ξαφνικά και χωρίς να έχει διευκρινιστεί τι δεν πήγε καλά, βρέθηκε στο κενό από ύψος 30 μέτρων και σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια 35.000 θεατών του φεστιβάλ.

Το βίντεο από στιγμή της πτώσης του ακροβάτη

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ πάντως συνέχισαν τις εκδηλώσεις τους κανονικά, κάτι που έγινε αντικείμενο κριτικής στα social media. Οι Green Day δέχτηκαν επίσης κριτική καθώς ο ακροβάτης άνοιγε τη δική τους εμφάνιση. 

Ads

Το γκρουπ, ωστόσο, είπε ότι οι διοργανωτές δεν τους ανέφεραν τίποτα για το δυστύχημα κι ότι αν το γνώριζαν δεν θα είχαν εμφανιστεί. Σημείωσαν μάλιστα, σύμφωνα με το rolling stone ότι δεν γνώριζαν καν πως υπήρχε σόου με ακροβατικά πριν από τη συναυλία ενώ οι ίδιοι βρίσκονταν σε μεγάλη απόσταση από το σημείο και προετοιμάζονταν. 

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ υποστήριξαν ότι δεν σταμάτησαν τις δράσεις του φεστιβάλ για λόγους ασφαλείας.