Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επίθεση που εξαπέλυσαν Ταλιμπάν στο βόρειο Αφγανιστάν σήμερα. Οι ένοπλοι αντάρτες εισέβαλλαν στα γραφεία της μη κυβερνητικής οργάνωσης υποδομών Development Alternatives Inc (DAI) στην επαρχία Κουντούζ νωρίς το πρωί.

Ads

Η μάχη με τις δυνάμεις της αφγανικής αστυνομίας διήρκεσε περισσότερο από πέντε ώρες και έληξε με το θάνατο όλων των επιτιθέμενων. Η πρεσβέια των ΗΠΑ στην Καμπούλ ανακοίνωσε ότι τα θύματα της επίθεσης κατά της οργάνωσης είναι ένας Αφγανός αστυνομικός, ένας Φιλιππινέζος εργαζόμενος και ένας Γερμανός ιδιωτικός φρουρός. Τουλάχιστον άλλα 20 άτομα τραυματίστηκαν από την επίθεση των 6 ανταρτών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Ταλιμπάν. Μάλιστα, προσέθεσε ότι ένας από τους επιτιθέμενους οδηγούσε όχημα φορτωμένο με εκρηκτικές ύλες. Με την είσοδό του στη βάση της οργάνωσης, πυροδότησε το μηχανισμό.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιχουλάχ Μουζαχίντ, χαρακτήρισε την επίθεση αυτή «καλωσόρισμα στον στρατηγό Πετρέους», ο οποίος αναμένεται να αφιχθεί σήμερα στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ.