Η κυβέρνηση της Αιγύπτου διέγραψε τη Μουσουλμανική Αδελφότητα από τον κατάλογο με τις αναγνωρισμένες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, εφαρμόζοντας σχετική απόφαση της δικαιοσύνης, όπως ανακοίνωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ads

 
Η αιγυπτιακή δικαιοσύνη είχε απαγορεύσει στις 23 Σεπτεμβρίου τις «δραστηριότητες» της Αδελφότητας και την δήμευση των περιουσιακών στοιχείων της ισλαμιστικής οργάνωσης, από την οποία προέρχεται και ο ισλαμιστής πρώην πρόεδρος της χώρας, Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος ανατράπηκε από το στρατό την 3η Ιουλίου.
 
Η απαγόρευση αφορά τόσο την Αδελφότητα όσο και την Ένωση των Αδελφών Μουσουλμάνων, ΜΚΟ η οποία δημιουργήθηκε υπό την προεδρία του Μόρσι και η οποία κατηγορείται ότι χρησιμοποιείται ως προκάλυμμα της οργάνωσης, όπως εξάλλου και «όποια οργάνωση προέρχεται ή χρηματοδοτείται από αυτήν».
 
Αγωγή για διάλυση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας είχε κατατεθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου από αιγυπτιακό δικαιοδοτικό τμήμα.
 
Η Μουσουλμανική Αδελφότητα από την οποία προέρχεται ο έκπτωτος Πρόεδρος της χώρας, Μοχάμεντ Μόρσι, είχε εγγραφεί ως ΜΚΟ τον Μάρτιο ύστερα από μήνυση με αιτιολογία ότι δεν είχε νομική υπόσταση. Η Αδελφότητα ιδρύθηκε το 1928, ενώ το στρατιωτικό καθεστώς το 1954 την είχε θέσει εκτός νόμου.