Με ένα tweet του από τη Σύνοδο Κορυφής των G-20 ο Τούρκος πρόεδρος ουσιαστικά άφησε εκτεθειμένο τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας του, Σουλεϊμάν Σοϊλού, καθώς ευχαρίστησε μια σειρά χωρών -μεταξύ αυτών Ελλάδα και ΗΠΑ- για τη στήριξή τους μετά την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

Ads

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος έστειλε τις εγκάρδιες ευχαριστίες του προς όλα τα κράτη και τους διεθνείς οργανισμούς που αντέδρασαν μετά από το αιματηρό χτύπημα στην οδό Ιστικλάλ της Κωνσταντινούπολης και «μοιράστηκαν τον πόνο μας και έστειλαν συλλυπητήρια».

Την ανάρτησή του μάλιστα, ο Ερντογάν τη συνόδευσε με ένα γράφημα, στο οποίο εμφανίζονται οι σημαίες όλων των χωρών που έστειλαν τα συλλυπητήριά τους στην κυβέρνηση της γειτονικής χώρας. Σε αυτό, εμφανίζεται και η ελληνική σημαία, καθώς και η αμερικανική.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου είχε υποστηρίξει ότι εάν η κουρδικής καταγωγής συλληφθείσα για την επίθεση δεν είχε συλληφθεί, τότε θα είχε διαφύγει στην Ελλάδα.

Ads

Δήλωσε επίσης πως η Τουρκία δεν αποδέχεται τα συλλυπητήρια των ΗΠΑ. Το σχόλιο αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το οποίο έκανε λόγο για «ανεύθυνες δηλώσεις».