Ένα περίεργο περιστατικό σημειώθηκε στην Ινδία, όταν οι κάτοικοι της περιοχής Kotwali Mohammadi εντόπισαν στο δάσος 12 νεκρούς πιθήκους.

Ads

Οι ειδικοί που εξέτασαν τα πτώματα τους, θεώρησαν αρχικά ότι οι πίθηκοι είχαν καταναλώσει κάποιο είδος δηλητηρίου, αφού δεν είχαν εξωτερικά τραύματα που να φανερώνουν σημάδια κακοποίησης.

Ωστόσο, μετά την νεκροψία διαπιστώθηκε ότι οι πίθηκοι είχαν πεθάνει από ανακοπή καρδιάς, μετά από κάποιο ισχυρό σοκ. “Επιβεβαιώσαμε κατά τη νεκροψία ότι οι πίθηκοι πέθαναν από ανακοπή. Πιστεύουμε ότι το καρδιακό επεισόδιο μπορεί να προκλήθηκε από την παρουσία κάποιας τίγρης στην περιοχή, την οποία οι πίθηκοι είτε άκουσαν να βρυχάται ή αντίκρισαν μπροστά τους, με αποτέλεσμα να υποστούν ανακοπή”, δήλωσε ο επικεφαλής κτηνιατρικού κέντρου της περιοχής.

Σημειώνεται, ότι πολλοί είναι αυτοί που αμφιβάλλουν με το πόρισμα των ειδικών και πιστεύουν ότι θα θάνατος τους χρήζει περαιτέρω έρευνας. Θεωρούν μάλιστα, ότι τα άτυχα ζώα είχαν μολυνθεί από κάποιον ιό, ο οποίος προκάλεσε και τον θάνατο τους.

Ads