Ένα ορφανό αρκουδάκι μόλις 2,5 μηνών ανέλαβε να φροντίσει ο «Αρκτούρος», με σκοπό την περίθαλψή του και την τελική επανένταξή του στη φύση. Η μικρή αρκούδα βρέθηκε από τη Δασική Υπηρεσία Καστοριάς στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αυγής.

Ads

Η προσπάθεια ανεύρεσης της μητέρας του δεν είχε αποτέλεσμα και καθώς το αρκουδάκι ήταν ήδη μόνο του για δεύτερη μέρα και ήταν ήδη αδυνατισμένο και στρεσαρισμένο, κρίθηκε ασφαλέστερη η μεταφορά του στις εγκαταστάσεις του «Αρκτούρου».

Εξάλλου, όπως αναφέρει η μη κυβερνητική οργάνωση, τα αρκουδάκια δεν μπορούν να επιβιώσουν χωρίς τη μητέρα τους σε τόσο μικρή ηλικία.

Η «Ζωή», όπως ονομάστηκε το αρκουδάκι από τους υπαλλήλους της Δασικής Υπηρεσίας που το εντόπισαν, μεταφέρθηκε στον Κτηνιατρικό Σταθμό Περίθαλψης Άγριας Ζωής του «Αρκτούρου», όπου και της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Ads

image

Αν και ήταν ελαφρώς υποσιτισμένη, η κατάστασή της είναι σταθερή και δεν εμπνέει καμία ανησυχία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργάνωσης, στην οποία σημειώνεται επίσης ότι θα καταβληθεί «κάθε δυνατή προσπάθεια για να έχει η μικρή Ζωή μια δεύτερη ευκαιρία στη φύση!».

«Στην προσπάθεια αυτή, που αποτελεί ένα φιλόδοξο, πρωτοποριακό και πολυέξοδο εγχείρημα ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ζητάει την υποστήριξη των πολιτών και των φορέων για να μπορέσει να ανταπεξέλθει με επιτυχία στις δυσκολίες του εγχειρήματος, ώστε να μην χάσουμε ούτε ένα άτομο αρκούδας από τη φύση αλλά ούτε και ένα κομμάτι της ζωής μας!», προστίθεται.